Vaslui: Piaţa Traian se deschide la 1 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deschiderea Pieţei Traian a fost amânată cu două săptămâni, inaugurarea urmând să aibă loc pe 1 noiembrie.

„Iniţial ne programasem să deschidem piaţa în acest weekend, însă abia am stabilit criteriile care vor sta la baza repartizării spaţiilor şi locurilor de comercializare a produselor agroalimentare în Piaţa Traian", a precizat viceprimarul Valeriu Caragaţă. Edilul a explicat că în cele două săptămâni rămase până la deschiderea pieţei vor putea fi puse la punct toate detaliile, astfel încât comercianţii şi, mai ales, vasluienii, să beneficieze de cele mai bune condiţii.

În acest sens, conducerea Primăriei a stabilit o serie de condiţii pentru comercianţi, pentru ca aceştia să poată vinde în piaţă. „Ei nu trebuie să figureze cu debite la bugetul local, activitatea desfăşurată să fie în concordanţă cu obiectul de activitate înscris în actul constitutiv, să facă dovada solvabiliăţii şi credibilităţii financiare şi să participe la repartizarea unui singur spaţiu comercial", a  spus Caragaţă, precizând totodată că firmele care au sediul social în municipiul Vaslui vor avea prioritate la repartizare.

Tonetele se trag la sorţi

Potrivit normelor impuse de Primăria Vaslui, cei care până acum nu au mai vândut în Piaţa Traian vor trebui să participe la o licitaţie public, în urma căereia li se vor închiria spaţii sau tarabe. „Licitaţia se va face numai în situaţia în care rămân spaţii neocupate de vecii comercianţi", a subliniat Caragaţă.

Pieţarii sunt nerăbdători să îşi mute afacerile în noua locaţie. „Era bine dacă ne mutau mai devreme, pentru că vremea se răceşte, iar produsele ni se strică. Dar, e bine şi peste două săptămâni, dacă ni se vor asigura toate condiţiile", a spus Cătălina  Rusu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite