Vaslui: Corupția din Albița clatină scaunele șefilor Poliției de Frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt ofițeri cu funcții de conducere din cadrul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră (IJPF) Vaslui, în frunte cu șeful inspectoratului Valeriu Bodoga și adjunctul acestuia, Manuel Nacu, sunt cercetați disciplinar pentru management defectuos, insuficientă implicare în combaterea traficului ilegal cu țigări, precum și lipsa de fermitate în aplicarea unor măsuri disciplinare.

„De asemenea, s-a constatat neimplicarea sau implicarea superficială a ofițerilor cu funcții de conducere în activitățile de prevenire a faptelor de corupție în rândul propriului personal, rezultatele la nivel teritorial pe aceasta linie fiind nule", a precizat Fabian Bădilă, purtătorul de cuvânt al IGPF. El a adăugat că aceste nereguli au ieșit la iveală în urma unui control efectuat zilele trecute de ofițerii IGPF, care au verificat modul de îndeplinire a atribuțiilor specifice de către polițiștii de frontieră vasluieni.

Arestări la Albița: unde sunt vameșii?

Vameși și polițiști la Albița: case uriașe și mașini de lux

Polițiștii șpăgari, turnați de șeful IJPF Vaslui

Urmează demisiile

Astfel de controale au fost dispuse la toate inspectoratele unde au fost operate arestări în urma descinderilor din vămi, iar la scurt timp șefii IJPF Timiș, Suceava și Caraș-Severin au cerut să fie eliberați din funcție. Urmând același scenariu, este de așteptat ca și Valeriu Bodoga și Manuel Nacu să-și prezinte demisiile. Cei doi au refuzat să răspundă la telefoane. În schimb a făcut-o Irina Mirică - Gheucă, purtătorul de cuvânt al IJPF, care a afirmat că șefii săi nu doresc să facă niciun comentariu. „Știu că la celelalte inspectorate șefii și-au depus demisiile, însă până acum nici domnul Bodoga și nici domnul Nacu nu au cerut să fie eliberați din funcție", a adăugat Irina Mirică-Gheucă.

Polițiștii șpăgari din Albița, mituiți cu dulceață și cozonac

Cum era întreținută contrabanda la Albița

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite