Tragedie evitată miraculos la Vaslui. O mașină s-a lovit violent de o cisternă încărcată cu zeci de tone de combustibil

0
Publicat:

Două persoane au fost rănite după ce autoturismul în care se aflau s-a lovit violent de o autocisternă încărcată cu 33 de tone de combustibil pe drumul național 24, în zona Mărul de Aur - Crasna.

Autocisterna încărcată cu combustibil a ajuns într-un șanț FOTO ISU Vaslui
Autocisterna încărcată cu combustibil a ajuns într-un șanț FOTO ISU Vaslui

La volanul maşinii se afla un tânăr de 19 ani, dar şi o pasageră în vârstă de 20 de ani. Impactul a fost deosebit de violent, iar autocisterna s-a răsturnat şi a ajuns în afara părţii carosabile.

Pompierii care au intervenit în accidentul produs în apropierea de Mărul de Aur au aflat că cisterna care a ajuns în șanț era încărcată cu 23 de tone de motorină și 10 tone de benzină.

La sosirea echipajelor de intervenție au fost găsite cele două autovehicule avariate, iar o persoană era încarcerată. Cealaltă persoană aflată în autoturism s-a autoevacuat până la sosirea salvatorilor. Salvatorii au intervenit cu mai multe autospeciale, dar şi două ambulanţe SMURD. Cele două victime au ajuns la spital cu mai multe traumatisme.

Autocisterna este avariată, dar nu există scurgeri de combustibil. Pompierii militari au descarcerat persoana aflată la volanul autoturismului, iar echipajul ambulanței TIM i-a acordat îngrijiri medicale la fața locului. Ulterior, cele două persoane aflate în autoturism au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Victimele, doi tineri de 19, respectiv, 20 de ani prezentau multiple traumatisme și contuzii. În plus, una din victime a acuzat și dureri la nivelul colanei vertebrale, în zona lombară. Conducătorul autocisternei a fost evaluat, dar nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

La fața locului a fost solicitat și un buldoutilaj, acesta fiind pus la dispoziție de reprezentanții Primăriei Albești. A fost anunțată Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului, Secția Drumuri Nationale și ISCTR.

Pompierii au asigurat măsuri de prevenire a incendiului, combustibilul aflat în autocisterna răsturnată urmând să fie transvazat într-o altă autocisternă.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite