Tânără femeie de afaceri, mamă a doi copii, moartă în condiţii suspecte. Rudele cred că au răpus-o pastilele de slăbit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două fetiţe de vârstă preşcolară au rămas orfane de mamă chiar de Ziua Femeii, după ce mama lor a murit pe un pat al Spitalului Bârlad din cauze inexplicabile

O anchetă este în plină desfăşurare la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad după ce, pe 8 martie, la prima oră, a fost înregistrat decesul unei paciente de numai 38 de ani. Paula Stîngă a lăsat în urmă două fetiţe, de 4, respectiv 6 ani, după cinci zile în care medicii au încercat să stabilească un diagnostic exact şi un tratament care să o repună pe picioare.

Pacienta s-a internat în regim de urgenţă pe 3 martie în secţia Pneumoftiziologie din cadrul spitalului bârlădean având insuficienţă respiratorie. Două zile mai târziu, pe 5 martie, a fost transferată pe ATI - Reanimare în stare foarte gravă. Pe 8 martie, la ora 6.30 a fost înregistrat decesul.

"Era în stare gravă când a ajuns la noi. A fost intubată, protezată respirator. Starea s-a deteriorat rapid după preluarea pe ATI- Reanimare. A făcut două stopuri cardio-respiratorii şi a fost resuscitată. La tomografie s-a descoperit o embolie grăsoasă, adică intrarea unor particule de grăsime în circulaţia sanguină. Bănuim prezenţa virusului AH1N1, lucru care ni se va confirma sau infirma în urma necropsiei medico-legale", a spus, pentru "Adevărul", dr. Ioan Chilinciuc, şeful secţiei Anestezie - Terapie Intensivă  (ATI).

Rudele femeii le-au spus medicilor că au găsit în dulăpiorul cu medicamente pastile pentru slăbit comandate pe Internet. Deşi nu ştiau să ţină cură de slăbire, bănuiesc că aceasta ar fi putut lua pe ascuns pastile care să o ajute să păstreze greutatea optimă.

"Reprezentanţii Spitalului Bârlad au sesizat Poliţia Bârlad cu privire la faptul că pe 8 martie a murit o pacientă de 38 de ani. În cauză a fost dispusă necropsia medico-legală", a spus, pentru "Adevărul", comisarul şef Ştefan Sofronie, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.

Necropsia medico-legală va fi efectuată în cursul zilei de azi, 9 martie.

Tânăra este originară din Iaşi, dar s-a stabilit în Bârlad alături de familie. Împreună cu soţul administra mai multe magazine cu profil alimentar. Potrivit paginii personale de Facebook, aceasta a studiat Psihologia în cadrul Universităţii "Al. I. Cuza" Iaşi.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite