Educatoare din Vaslui, acuzată că a lovit o fetiţă şi a încercat să şteargă urmele de pe obrazul copilei cu fond de ten

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O educatoare de la Grădiniţa nr. 9 din Vaslui este acuzată de mama unei fetiţe că a lovit copilul peste faţă şi a acoperit urmele agresiunii cu fond de ten. Iniţial, educatoarea a susţinut în faţa mamei că fetiţa a fost lovită de un alt copil, ulterior a afirmat reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar că a zgâriat-o din greşeală.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui a demarat o anchetă la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 9 “Veselia” din Vaslui, după ce o mămică a reclamat fatul că fetiţa sa a fost lovită de educatoare. Incidentul a avut loc luni, 7 martie. În momentul în care a mers să-şi ia fetiţa de la grădiniţă, a observat că aceasta este zgâriată în zona feţei, sub ochiul stâng, iar zgârieturile erau acoperite cu fond de ten.

”Am fos azi să îmi iau copilul de la gradinita! Surpriză!!!Sofia era zgâriată la ochi. Eucatoarea mi- a spus că a lovit-o un copil! Ies pe hol să o schimb de haine, la care copilul imi spune: mami sa stii ca de fapt nu m- a lovit Edi, m-a lovit doamna! Mă uit mai atent la fata ei şi surpriza: în locul unde fusese lovită era dată cu fond de ten! Revoltata, mă intorc la educatoare şi îi spun ce mi-a spus copilul. Bineînţeles, spus că minte copilul meu!”, a povestit mama fetiţei pe Facebook. 

Luni, femeia a mers la Inspectoratul Şcolar şi a depus o plângere împotriva educatoarei. Din primele discuţii, educatoarea a susţinut în faţa reprezentanţilor ISJ că ”totul a fost un accident nefericit”.

image

Urmele loviturii pe obraz au fost mascate cu fond de ten. FOTO: Facebook

”Din câte o cunosc pe doamna educatoare, nu ar lovi sub nicio formă un copil. Din primele informaţii, se pare că ar fi vorba despre un conflict între doi copii. Educatoarea nu a dat fetiţa cu fond de ten pentru a acoperi vreo urmă sau ceva, a folosit doar o cremă, având în vedere că era vorba despre o zgârietură uşoară.”, a declarat inspectorul pentru învăţământul preşcolar Zoe Popescu, fost director al Grădiniţei nr. 9. 

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au anunţat că vor face cercetări pentru a stabili împrejurările în care fetiţa a fost lovită. ”Este regretabil ceea ce s-a întâmplat. Din primele discuţii cu doamna educatoare reiese că fost vorba de un accident nefericit, dumneaei a încercat să despartă fetiţa care era într-o altercaţie cu un coleg din grupă, nu a lovit-o cu intenţie. Se vor face verificări pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest incident”a declarat, pentru ”Adevărul”, Gabriela Plăcintă, inspector general al ISJ Vaslui

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite