Protest spontan la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman“ din Bârlad. Medicii sunt nemulţumiţi de tăierea sporurilor de tură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar câteva zile după scandalul izbucnit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui din cauza tăierii unor sporuri şi de eliminare a tichetelor de masă, o decizie asemănătoare anunţată în această dimineaţă de conducerea Spitalului Municipal de urgenţă din Bârlad i-a determinat pe angajaţii unităţii sanitare să renunţe la lucru şi să înceapă un protest spontan.

Nemulţumirea cadrelor medicale a venit în urma deciziei de a se renunţa la sporul de tură şi de a se reduce tcihetele de masă la jumătate. Conducerea unităţii a luat această măsură, cel mai probabil, pentru a reduce cheltuielile, ea intrând în vigoare de la 1 februarie.

Mai mulţi medici şi asistente medicale s-au adunat în clubul spitalului pentr a-i cere socotelă managerul unităţii. Până la ora redactării acestei ştiri, nimeni din conducerea spitalului bârlădean nu a putut fi contactat.

Salariaţii de la cel mai mare spital din judeţ, care sunt membri de sindicat, au luat decizia de a recurge la instanţă pentru a rezolva această problemă şi au ameninţat că vor refuza să mai îngrijească bolnavii. 

Vom reveni cu amănunte

Pe aceeaşi temă:

Scandal la Spitalul Judeţean Vaslui. Sindicatele vor da în judecată conducerea unităţii sanitare

VIDEO Medicii vasluieni s-au solidarizat cu sindicaliştii şi au participat la grevă

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite