Rezultate alegeri locale 2016 Vaslui. PSD a câştigat 61 din cele 86 de primării din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buletine

Alegeri locale 2016. Judeţul Vaslui şi-a consolidat titulatura de fief al PSD şi la scrutinul din 5 iunie 2016, social-democraţii câştigând 70% din primăriile din judeţ.

În mediul urban, exceptând municipiul Bârlad, unde candidatul PNL, Dumitru Boroş, a oferit surpriza alegerilor, învingând candidatul PSD, Adrian Solomon, la o diferenţă de zece procente, toatele celelalte centre urbane au fost câştigate de PSD. Astfel, la Vaslui, primarul în funcţie, Vasile Paval, a obţinut un rezultat zdrobitor, 75,9%, in faţa candidatului liberal, Marius Arcăleanu.

La Huşi, pesedistul Ioan Ciupilan, primarul în funcţie, s-a impus cu 67% în faţa medicului Nelu Tătaru, PNL, care a obţinut 22%.

La Murgeni, actualul primar, Ioan Buta a câştigat un nou mandat, cu 55%, având zece procente în plus în faţa candidatului liberal Dan Liviu Cain.

La Negreşti, candidatul PSD, Vasile Voicu, primar în funcţie, a câştigat un nou mandat, la o diferenţă de doar 12 voturi faţă de candidatul PNL, Cristian Rusu.

În mediul rural, PSD a câştigat detaşat alegerile de la sate, însă a şi pierdut primari. 57 dintre primarii în funcţie au câştigat câte un nou mandat, 24 fiind schimbaţi din funcţie. 

În cele 81 de comune PSD a câştigat 57 de comune. PNL - 19, ALDE - 3, PSRO- 1, iar un independent s-a impus în comuna Creţeşti.  PSD a schimbat primarii în 10 comune însă a pierdut primării importante precum Vetrişoaia, Tăcuta.

Primarii din comunele vasluiene care au câştigat alegerile locale 2016: 

Din cei 389.048 vasluieni cu drept de vot, 175.214 şi-au exercitat dreptul la vot la scrutinul din 5 iunie

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite