Profesoară din Vaslui fotografiată în intimitate cu fostul iubit, şantajată de doi bărbaţi: 5.000 de lei în schimbul pozelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi bărbaţi din Bacău au fost prinşi în flagrant luând bani pentru fotografiile compromiţătoare FOTO Arhivă
Cei doi bărbaţi din Bacău au fost prinşi în flagrant luând bani pentru fotografiile compromiţătoare FOTO Arhivă

Doi bărbaţi din judeţul Bacău au fost prinşi în flagrant după ce o vasluiancă şantajată a depus o sesizare la IPJ Vaslui. Aceştia i-au cerut victimei 5.000 de lei pentru a nu posta pe internet imaginile compromiţătoare. Femeia este cadru didactic şi unul dintre şantajişti i-a fost elev.

Filip Remus Manole (20 ani) şi Ioan Popa (46 ani), ambii din judeţul Bacău, au intrat în colimatorul Serviciului de Investigaţii Criminale Vaslui după ce femeia şantajată a depus în cursul lunii curente o reclamaţie la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui.

Femeia a semnalat că aceştia i-au cerut o sumă importantă de bani (5.000 lei) pentru a nu face publice câteva fotografii compromiţătoare. Victima are 41 de ani şi este directorul unei şcoli din judeţ. Mai mult, Filip Manole i-a fost elev. Acesta a a cerut sprijinul unui taximetrist din Bacău, Ioan Popa (46 ani), pentru a-l învăţa cum să procedeze. Tot taximetristul l-a condus la şcoala unde preda victima de mai multe ori şi de fiecare dată i-au cerut bani în schimbul discreţiei. Cei doi o ameninţau că vor posta imaginile pe internet.

Potrivit anchetatorilor, fostul elev ar fi primit pozele pe Facebook chiar de la fostul iubit la profesoarei, acesta din urmă dorind să se răzbune pe ea.

“Vineri, 20 martie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale i-au prins în fragrant pe Filip M., în vârstă de 20 ani şi Ioan P., de 46 ani, din municipiul Bacău, în momentul în care au primit suma solicitată. Din cercetări a rezultat faptul că M. Filip solicitase în repetate rânduri persoanei vătămate suma de 5.000 lei, pentru a nu da în vileag aspecte personale, cu scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial. Pentru a reuşi în activitatea infracţională, tânărul a beneficiat de sprijinul lui Ioan P.”, a precizat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Filip Manole şi Ioan Popa au fost reţinuţi de polţişiti pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, respectiv la infracţiunea de complicitate la infracţiunea de şantaj. Cei doi au fost prezentaţi sâmbătă, 21 martie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Instanţa a dispus faţă de aceştia măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile.   

Flagrantul a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite