Preotul Vasile Pârcălabu a demisionat din funcţia de protopop al Vasluiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat la conducerea protoeriei Vaslui de 24 ani, preotul Vasile Pârcălabu, a demisionat din funcţie. Atât el, cât şi reprezentanţii Episcopiei Huşilor au refuzat să comenteze decizia suprinzătoare.

Cel mai longeviv protopop vasluian, preotul Vasile Pârcălabu şi-a luat prin surprindere cei peste 100 de preoţi din Protoerie, anunţându-şi demisia din funcţie, gest neaşteptat pentru care nu a dorit să ofere prea multe explicaţii. În cuvântul de rămas bun adresat preoţilor, Vasile Pârcălabu a ţinut doar să adreseze cuvinte de mulţumiri celor cu care a colaborat de-a lungul celor 24 ani. 

La finalul lunii februarie a expirat cel de-al şaselea mandat de protopop, iar preotul Pârcălabu a anunţat conducerea Episcopiei, încă dinaintea şedinţei de luni, că doreşte să se retragă. De altfel, la şedinţa de luni era aşteptat să participe şi episcopul Corneliu Bârlădeanu, însă acesta şi-a trimis un reprezentat. În locul preotului Pârcălabu, la conducerea Protoeriei Vaslui este vehiculat numele lui Adrian Chirvase, paroh la Biserica Petru şi Pavel din Vaslui.
Reprezentanţii Episcopiei au refuzat, însă, să facă orice comentariu pe seama numirii noului protopop de Vaslui, invocând intrarea în Postul Paştelui. “E vremea postului şi a rugăciunii, îndemnăm credincioşii să se roage”, a declarat Marin Tudorică, secretarul eparhial al Episcopiei Huşilor.
Preot de aproape 40 ani, Vasile Pârcălabu este o figură emblematică pentru vasluieni, aflându-se la cel de-al şaselea mandat de protopop.

Preotul Adrian Chirvase a devenit cunoscut opiniei publice în anul 2008, pe când era preot în comuna Costeşti. Fiind şi profesor de religie la şcoala din sat, preotul a umilit un elev, pe care l-a tuns în faţa colegilor din clasă, invocând că are părul prea lung şi ar putea face păduchi. După ce a ajuns paroh la Biserica Petru şi Pavel din Vaslui, părintele Chirvase a fost implicat într-un alt scandal, fiind acuzat că a schimbat tâmplăria de stejar a lăcaşului de cult, cu tâmplărie de aluminiu, fără ca enoriaşii să-şi fi dat acordul. Preotul a invocat, atunci, că a avut acordul Episcopiei Huşilor.

Citeşte şi:

 Cristian Mungiu, criticat de Biserica din Vaslui: „Filmul său este o ruşine“ 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite