Pompierii au venit fără scară la incendiul de pe acoperișul unui bloc din Huși. Locuințele au ars ca niște chibrituri

0
Publicat:

Pompierii care au intervenit la un incendiu puternic izbucnit la acoperișul unui bloc din Huși, județul Vaslui, au venit la intervenție fără scară, așa că flăcările au avansat în timp ce ei priveau neputincioși.

Pompierii au venit fără scară la incendiu FOTO Inspectoratul General pentru Situații de Urgență
Pompierii au venit fără scară la incendiu FOTO Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Locatarii unui bloc din Huși îi acuză pe pompieri că au venit la incendiu fără scară, iar acum au apartamentele distruse.

Acoperișul unui bloc din centrul orașului Huși s-a făcut scrum acum câteva zile. Locuitorii au chemat pompierii, care au venit repede, dar nepregătiți: nu aveau scară pentru intervenția la înălțime, afirmă proprietarii apartamentelor distruse, potrivit Vremea Nouă.

Pompierii Secției Huși au cerut o scară de la colegii din Bârlad și Vaslui, dar până au primit-o, timp de aproape 40 de minute, focarul s-a extins, iar distrugerile au fost și mai mari.

Noi nu mințim cu nimic, suntem atâția oameni aici. Toți ne uitam și întrebam de ce pompierii se cam învârt acolo, dar nu se urcă repede să stingă. Focul se răspândea, dar ei se tot urcau pe ici, pe colo… Ne-a spus un pompier la un moment dat adevărul și anume că nu au scară. Deci, vă imaginați? Pompierii de la Huși nu au în dotare o scară de intervenție la înălțime? Chiar așa, de râsul curcilor suntem? Dar nu e de râs, că e de plâns. Avem locuințele nenorocite, că pompierii nu aveau scară. Nu sunt vinovați pompierii, că doar nu trebuiau să vină ei cu scara de acasă, ci cei care se ocupă de dotarea lor. Ei se riscă, luptă cu focul, dar cu ce?”, spun oamenii revoltați.

ISU Vaslui a confirmat situația și a dat o explicație halucinantă: scara de la Huși era la reparat.

Secția Huși are propria scară, dar în acea perioadă, credem că de aproximativ două săptămâni, se afla la Vaslui, la reparat. E adevărat că pompierii care au intervenit la blocul cuprins de foc au solicitat imediat ajutorul colegilor din Vaslui și Bârlad, care să le aducă scară. A durat cam 30 – 35 de minute, dar apoi pompierii au muncit foarte mult pentru lichidarea focului, ca drept dovadă că au reușit să limiteze incendiul și să salveze locuințele. Evident, multe au fost afectate de fum sau apă, dar nu s-a putut altfel. Îndată cum va fi reparată scara, care avea nevoie de mentenanță, va fi adusă la Secția Huși”, au precizat reprezentanții ISU Vaslui.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite