Judecătoria Huşi a decis redeschiderea dosarului în care soţia deputatului Dan Bordeianu a fost cercetată pentru înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Bordeianu a trecut în tabăra PSD, de la PNL
Dan Bordeianu a trecut în tabăra PSD, de la PNL

Nicoleta Bordeianu, soţia deputatului Dan Bordeianu, este cercetată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Acesta este al doilea dosar pe numele soţiei parlamentarului, soţii Bordeianu sunt judecaţi pentru abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, într-un dosar aflat pe rolul Curţii Supreme.

Iniţial dosarul în care soţia parlamentarului din Huşi a fost acuzată de înşelăciune a fost închis de procurorii vasluieni, fiind clasat. Pe 26 aprilie 2016, Parchetul de pe lângă Tribunalului Vaslui a solicitat redeschiderea instanţei, iar solicitarea a fost admisă de judecătoria Huşi, decizia fiind definitivă. 

”Admite cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. În baza art. 335 alin. 4 C. proc. pen. constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei procurorului nr. 20/II/2 emisă la data de 26.04.2016 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, în dosarul nr. 1318/P/2015 şi confirmă redeschiderea urmăririi penale faţă de numita Bordeianu Nicoleta, administrator al S.C. Ecoloc S.R.L. Huşi, sub aspectul infracţiunii de înşelăciune, prevăzută şi pedepsită de art. 244 alin. 1 C. penal. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, se arată în hotărârea pronunţată de Judecătoria Huşi.

Firma familiei Bordeianu s-a aflat într-un plin scandal cu acuzaţii de înşelăciune în anul 2012. Atunci, reprezentanţii societăţii Antel Group din Vaslui au acuzat reprezentanţii societăţii Ecoloc, cu care se aflau în relaţii comerciale, că au emis un bilet la ordin în valoare de 150.000 lei, pentru o cantitate de materiale de construcţii, iar după emiterea acestuia, au închis contul bancar pentru care fusese întocmit document.

Dan Bordeianu şi-a câştigat cel de-al doilea mandat de parlamentar, chiar în timp ce era cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru abuz în serviciu.

Soţii Bordeianu sunt acuzaţi că au creat un prejudiciu de 4.000.000 lei bugetului de stat, bani încasaţi pentru un proiect privind aducţiunea de apă în comuna Deleni, fără ca lucrările să fie finalizate, aşa cum era prevăzut în contract.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite