FOTO VIDEO Aghiasma Mare luată cu găleata. Mii de bârlădeni au îndurat gerul năprasnic pentru apa sfinţită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de credincioşi au îndurat gerul pentru a lua aghiasmă FOTO Sabina Ghiorghe
Mii de credincioşi au îndurat gerul pentru a lua aghiasmă FOTO Sabina Ghiorghe

Toate bisericile din Bârlad au fost luate cu asalt de mii de credincioşi de Bobotează. În timp ce unii au ascultat slujba din biserică, alţii s-au aşezat la coadă în faţa botoaielor pentru a fi siguri că vor fi primii car evor lua Aghiasma Mare

Mulţi dintre bârlădenii care au fost azi la lăcaşele de cult au rămas afară şi s-au aşezat direct la coada pentru apa sfinţită chiar dacă aveau loc suficient în biserică pentru a lua parte la slujba de Bobotează.

La bisericile cu cei mai mulţi enoriaşi a fost aglomeraţie de nedescris şi oamenii nu au mai avut răbdare să se gândească şi la cele sfinte.

La Biserica “Domneasca” din centrul Bârladului, primii enoriaşi care s-au aşezat la coadă au venit înainte de ora 10.00, chiar dacă ştiau că apa nu va fi sfinţită înainte de ora 11.30.

La Biserica “Sf. Spiridon” de pe strada Vasile Pârvan curtea lăcaşului era ocupată la maximum. Unii au luat apă din butoaie înainte să fie sfinţită. Alţii au răbdat până şi-au făcut preoţii treaba apoi s-au îmbrâncit şi s-au călcat în picioare pentru a fi primii care i-au Aghiasma Mare.

Fiecare şi-au adus tot felul de recipinte pentru aghiazmă. Unii aveau asupra lor PET-uri de bere, alţii au venit cu găleata. Prea puţini s-au mulţumit cu o ceaşcă de aghiasmă sau cu o sticlă normală.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite