FOTO Europarlamentare 2014. Live text. 23,64% dintre vasluieni au votat până la ora 19.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Politicienii de toate culorile au îndamnat bârlădenii să voteze FOTO Sabina Ghiorghe
Politicienii de toate culorile au îndamnat bârlădenii să voteze FOTO Sabina Ghiorghe

Politicienii bârlădeni au ţinut să dea exemplu civic privind prezenţa la vot. În prima parte a zilei s-au prezentat la urne toţi liderii partidelor politice.

Constantin Constantinescu, primarul de Bârlad, a fost primul om politic din oraş care şi-a exprimat votul în cadrul alegerilor Europarlamentare. Liderul organizaţie locale a PSD a realizat în faţa secţiei de votare că şi-a uitat buletinul acasă. După „recuperarea” actului de identitate a revenit la Şcoala de Muzică „N. N. Tonitza”, locaţia secţiei de votare unde este arondat. „M-am prezentat la vot şi o spun cu toată convingerea: eu cred în Uniunea Europeană. Este singura şansă a României să intre în rândul ţărilor civilizate”, a declarat edilul la ieşirea din secţia de votare.

Avocatul Dumitru Boroş, prim-vicepreşedinte al PNL, a votat în jurul orei 10.30. S-a prezentat la urne alături de soţia sa şi este de părere că rostul alegerilor europarlamentare este la fel de important ca cel al alegerilor locale, parlamentare ori prezidinţiale: „Votul de azi e foarte important pentru viitorul ţării. După cum se vede, cel puţin 60-70% din legislaţia ţării este influenţată de legislaţia europeană. Amvotat pentru cea mai bună echipă. E foarte important ca vocea României să fie auzită în Parlamentul European şi e de datoria noastră să trimitem acolo oameni foarte bine pregătiţi”.

Democrat-liberalul Alexandru Curelaru, cel mai tânăr consilier judeţean din Vaslui, a îndemnat tinerii să iasă la vot: „Am votat pentru tineri, pentru bârlădeni, pentru Europa. Am constatat că în ultimul timp, fondurile Uniunii Europene sunt esenţiale pentru dezvoltarea comunităţilor locale şi de aceea am decis să votez pentru cea mai bună echipă care să ne reprezinte aşa cum trebuie şi cum merităm.”

Deputatul PP-DD Tudor Ciuhodaru a fost şi el la urne: „Am votat pentru că îmi pasă şi ştiu că doar prin vot putem oferi speranţă şi schimbare. Am votat pentru locuri de muncă pentru tineri, pentru medicamente pentru vârstnici, pentru şcoli şi pentru alocaţii pentru copii, pentru Pungeşti şi Roşia Montana, pentru ca Moldova, respectiv Vasluiul, să nu mai fie doar polul sărăciei din Uniunea Europeană”.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite