Doi fraţi, gemeni, din judeţul Vaslui, adoptaţi în America după Revoluţie, îşi caută părinţii naturali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi fraţi gemeni din judeţul Vaslui, Vasilica şi Ştefan Purice, adoptaţi de o familie din Statele Unite ale Americii la începutul anilor '90, îşi caută familia România şi vor să-i cunoască pe cei care le-au dat viaţă.

Vasilica şi Ştefan tineri realizaţi pe tărâmul american sunt sprijiniţi în demersul lor de Ileana Cunniffe, o româncă stabilită de 19 ani în Irlanda, care se ocupă voluntar de cautarea părinţilor naturali ai copiilor adoptaţi in străinătate după Revoluţia din 1989. Ileana Cunniffe a creat o pagina Facebook – The never forgotten Romanian children – Copiii neuitati ai României, unde românii adoptaţi în străinătate care doresc să îşi cunoască părinţii naturali îşi scriu poveştile. 

De la sfârşitul lunii ianuarie şi până în prezent, 122 de tineri români adoptaţi în afara graniţelor au apelat la Ileana Cunniffe, pentru a-şi spune povestea în căutarea părinţilor naturali. Majoritatea dintre ei nu cunosc limba română iar birocraţia din România, de cele mai multe ori, le pune piedici. Ultimii care au apelat la pagina Copiilor neuitaţi ai României sunt cei doi fraţi gemeni din Vaslui.

Vasilica şi Ştefan Purice s-au născut pe 20 august la Vaslui. La scurt timp, gemenii au fost adoptaţi de aceeaşi familie din SUA. Părinţii lor naturali pe care şi-ar dori să îi cunoască se numesc Maria şi Neculai Purice.

Toţi ce care pot oferi relaţii pot lasa mesaje celor doi fraţi pe pagina creată de Ileana Cunniffe.

”Sunt în cautarea unei familii din Vaslui, Maria şi Neculai Purice. Acestia, în 1990 au dat viaţa gemenilor Vasilica şi Ştefan Purice. Copiii au fost adoptaţi împreună de aceiaşi familie în America iar acum tinerii sunt in cautarea părintilor care le-au dat viaţa. Pe pagina noastră de Facebook, "The never forgotten Romanian children" suntem în legătura cu o mulţime de copii adoptaţi din România şi care acum sunt în căutare părinţilor lor.”, transmite Ileana Cunniffe pe Facebook.  Ea a reuşit deja să găsească familiile din România a 18 tineri adoptaţi peste hotare.

gemeni vaslui
VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite