Cal căzut într-un puț adânc de 4 metri, salvat de pompieri cu un buldoexcavator

0
Publicat:

Incidentul a avut loc marți, 27 septembrie, într-o comună din județul Vaslui. Animalul a fost salvat de pompieri cu ajutorul unui buldoexcavator. Intervenţia a durat aproximativ două ore. 

Calul a fost salvat de pompieri după o intervenție de două ore FOTO ISU Vaslui
Calul a fost salvat de pompieri după o intervenție de două ore FOTO ISU Vaslui

Pompierii din Bârlad au fost sesizați marți, 27 septembrie, despre faptul că un cal a căzut într-un puț adânc de patru metri.

La sosirea echipajului de intervenţie din cadrul Detaşamentului Bârlad, a fost găsit un cal căzut într-un puţ adânc de circa patru metri şi cu un diametru de aproximativ 1,3 metri.

Pompierii militari au încercat scoaterea animalului prin mijloacele clasice, dar din cauza pietrelor aşezate pe peretele interior al puţului au fost nevoiţi să renunţe. Pietrele erau instabile şi exista riscul de rănire, atât a animalului, cât şi a salvatorilor.

„Autorităţile locale au pus la dispoziţie un buldoexcavator, cu ajutorul căruia a fost executată o rampă de acces pentru a putea fi salvată cabalina", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Marius Stanciu.

După ce a fost scos din puț, calul a fost predat proprietarului. Intervenția pompierilor a durat aproximativ două ore. 

Și-a găsit sfârșitul într-un puț

Un bărbat din Argeş a fost scos fără suflare, pe 26 februarie 2022, dintr-un puţ. Echipajul SMURD venit să intervină n-a mai putut decât să constate decesul.

S-a întâmplat în localitatea Mărăcineni, satul Argeşelu. Omul intrase voluntar în puţ să efectueze o lucrare, dar n-a mai ieşit.

"Pompierii de la Detaşamentul Mioveni au intervenit pentru extragerea unui bărbat cu vârsta 63 de ani, care a fost găsit într-un puţ. Era într-un ham şi lucra la aproximativ 1,5 m adâncime în interiorul puţului, dădea găuri", explică reprezentanții ISU Argeş.

La faţa locului a ajuns şi un echipaj cu o autospecială de intervenţie şi un echipaj cu ambulanţa SMURD de prim ajutor calificat.

Din păcate pentru bărbat nu s-a mai putut face nimic. "Nu prezintă funcţii vitale, este cu rigiditate cadaverică. Este extras de către echipajul de pompieri", mai precizează ISU Argeş.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite