Ambulanţă în misiune lovită în plin de o maşină. În momentul impactului, un copil era resuscitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Accidentul de circulaţie  a avut loc joi, 30 iunie, în Bârlad. O ambulanţă care transporta un copil lovit de o maşină a fost acroşată de un autovehicul, al cărei şofer a ignorat semnalele acustice şi luminoase. Chiar în acel moment, copilul era resuscitat de personalul medical.

Ambulanţa a fost solicitată joi, 30 iunie, să se deplaseze în satul vasluian Vulpăşeni, comuna Băcani, unde un grup de copii a traversat drumul din staţia de microbuz spre sat, iar o maşină, condusă de un şofer de 63 de ani, din Bârlad, a acroşat un băiat de 14 ani. 

Copilul încercase să traverseze strada, fugind spre ceilalţi copii, dar a fost lovit de autovehicul. Băiatul a fost găsit de personalul medical de pe Ambulanţă în stop cardiorespirator, dar a fost resuscitat şi intubat. 

Ambulanţa urma să îl transporte la spitalul din Bârlad, fiind diagnosticat cu comă de gradul IV, dar în timp ce se îndrepta spre unitatea medicală, la intersecţia cu strada Republicii din zona Grădină a Bârladului, a fost lovită în plin de o altă maşină, al cărei şofer a ignorat semnalele acustice şi luminoase.

Chiar în acel moment, copilul de 14 ani era resuscitat pentru că intrase din nou în stop cardio-respirator. Acesta a fost preluat la scurt timp de o altă ambulanţă şi trransportat la spitalul din Bârlad. 

Starea băiatului este gravă, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire.

Asistentul de pe ambulanţă a suferit o contuzie la coloana vertebrală şi un traumatism toraco-abdominal şi a fost şi el transportat la spital. Şoferii implicaţi în cele două accidente rutiere au fost testaţi alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii au deschis dosare penale în cazul celor două accidente pentru vătămare corporală din culpă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Pedeapsa primită de poliţistul din Vaslui care a împuşcat în cap un şofer fugar. Daune record pentru familia victimei

Gestul jenant al unor români care au luat masa la restaurant şi au plecat fără să plătească. Ce scuză au folosit

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri