Alertă cu bombă la spitalul de urgență din Bârlad. Polițiștii au primit pe mail amenințarea

0
Publicat:

O alertă cu bombă a fost înregistrată, luni, la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman" Bârlad, informează Poliția. Luni de zile, Vasluiul a fost terorizat de un adolescent care trimitea tot pe mail amenințări cu detonarea unor dispozitive explozive.

Polițiștii au verificat spitalul din Bârlad, dar fără să îl evacueze FOTO arhivă Adevărul
Polițiștii au verificat spitalul din Bârlad, dar fără să îl evacueze FOTO arhivă Adevărul

„Poliţia municipiului Bârlad a fost sesizată de către reprezentantul unei unităţi medicale din municipiul Bârlad cu privire la faptul că pe adresa de e-mail a unităţii a fost primit un mesaj electronic referitor la amplasarea unor materiale explozive în incinta unităţii medicale. În cauză sunt efectuate verificări de către instituţiile abilitate, în vederea dispunerii măsurilor legale, conform competenţelor", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă. Unitatea medicală nu a fost evacuată. 

„Teroristul” de la Vaslui a fost prins

De amintit este că Vasluiul a fost luni de zile sub teroarea amenințărilor cu bombă. Autorul falselor amenințări cu bombă din piața Traian și de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui a fost identificat în cele din urmă de polițiștii vasluieni după luni de zile de căutări intense.

Este vorba despre un elev de 16 ani, pasionat de informatică, căruia i s-a părut amuzant să disturbe activitatea mai multor instituții publice și să pune degeaba pe drumuri pirotehniștii și polițiștii.

Adolescentul a început să trimită mailuri de amenințare cu bombă la Poliția Locală Vaslui în luna mai a anului trecut. Amenințarea viza piața Traian din muncipiul Vaslui, iar în mesajul trimis Poliției, adolescentul a inserat îndemnuri specifice teroriștilor, determinând astfel autoritățile să ia în serios mesajul.

Autoritățile au mobilizat efective impresionante la fața locului, au blocat circulația și au evacuat zona pieții. Elevul pus pe glume nu a crezut că gestul său va determina o asemenea reacție și a continuat să trimită amenințări cu bombă.

Acestea au vizat școala nr. 6 din Vaslui, sucursala unei bănci de pe strada Traian, Liceul „Mihail Kogălniceanu”, dar și sediul primăriei din comuna Pușcași.

În toată această perioadă, polițiștii vasluieni de la DIICOT au efectuat numeroase verificări pentru a-i da de urmă.

Nu a fost deloc ușor, pentru că puștiul de la informatică a reușit o bună perioadă să își ascundă bine urmele. Anchetatorii au constatat că amenințările cu bombă erau trimise de pe IP-uri din afară României, din țări precum Bangladesh, Taiwan sau Rwanda.

În cele din urmă, polițiștii vasluieni au reușit să identifice sursa amenințărilor false cu bombă, iar la începutul lunii februarie 2023 au descins în apartamentul în care adolescentul locuiește împreună cu părinții, reținându-l pentru 24 de ore.

Polițiștii nu exclud ca elevul din municipiul Vaslui să fie autorul și altor amenințări cu bombă din alte orașe ale țării, pentru că modul de operare este același.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite