Administraţia Finanţelor Publice a solicitat insolvenţa a FC Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cererea AFP Vaslui a fost îănregistrată la Tribunalul Vaslui pe 12 iunie
Cererea AFP Vaslui a fost îănregistrată la Tribunalul Vaslui pe 12 iunie

La o lună după ce una din firmele omului de afaceri Adrian Porumboiu, SC Comprest SA, a solicitat intrarea în insolenţă a clubului de fotbal FC Vaslui, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Vaslui a depus în instanţă documentaţia pentru deschiderea aceleiaşi proceduri fiscale, pentru o datorie la bugetul de stat de peste 36 de milioane de lei, aferentă perioadei 2004-2008.

Tribunalul Vaslui a stabilit termenul de judecată pentru 9 septembrie, dată la care se va judeca şi cererea forumulată de societatea Comprest. Judecarea intrării în insolvenţă a clubului de fotbal va avea loc la Tribunalul Vaslui, deşi administratorul SC Sporting Club, Ciprian Damian a solicitat Curţii de Apel Iaşi strămutarea dosarului la o altă instanţă. Damian a solicitat strămutarea atât a dosarului în care se judeca intrarea în insolvenţă a clubului de fotbal, cât şi cel în care clubul de fotbal a solicitat intrarea în insolvenţă a celei mai mari societăţi din grupul de firme patronat de omul de afaceri Adrian Porumboiu, SC Comcereal SA. Ambele cereri de strămutare au fost respinse urmând a fi soluţionate de Tribunalul Vaslui. Toate cele trei cereri de intrare în insolvenţă, cele două formulate pentru clubul de fotbal şi cea pentru societatea Comcereal, vor avea termen de judecată pe 9 septembrie.
Tribunalul Vaslui le va analiza şi, în cazul în care vor fi acceptate acceptate, se va desemna un administrator judiciar. Acesta va întocmi tabelul preliminar de creanţe până la un termen stabilit de instanţa de judecată.
Datoriile societăţii Sporting Club SA Vaslui numai la bugetul de stat sunt de peste 36 milioane de lei, debite stabilite de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în urma unui control făcut de inspecţia fiscală pentru activitatea desfăşurată de club în perioada 2004-2008.

”Aşa cum prevede legislaţia, am depus la Tribunalul Vaslui o cerere introductivă pentru deschiderea procedurii de insolvenţă a societăţii Sporting Club SA Vaslui pentru datoriile la bugetul de stat constatate în urma unui control fiscal efectuat la club. Urmează ca instanţa să analizeze cererea şi să decidă dacă acceptă declanşarea procedurii de insolvenţă”, a declarat directorul AJFP Vaslui, Nelu Sava.
Din cauza obligaţiilor fiscale către bugetul de stat şi jucători, formaţia SC Vaslui nu a primit nici licenţa în Liga I pentru sezonul competiţional 2014-2015, fiind retrogradată în liga inferioară. Decizia comisiei de licenţiere a fost atacată de Consiliul Local Vaslui, în calitate de acţionar minoritar, cu 16 la sută din acţiunile clubului, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussane, cerere care urmează să fie analizată.
 

Citeşte şi: 

Finul lui Adrian Porumboiu cere intrarea în insolvenţă a celei mai mari firme a omului de afaceri

FOTO Lupta orgoliilor a distrus un brand: FC Vaslui îşi dă ultima suflare

Acuzaţii grave în scandalul dintre Adrian Porumboiu şi finul său: şantaj, tranzacţii dubioase, acte falsificate şi interceptări ilegale

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite