Acuzată că are o avere nejustificată, jurista DSP Vaslui a dat în judecată Agenţia Naţională de Integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ofelia Pais împreună cu soţul ei - Foto Facebook
Ofelia Pais împreună cu soţul ei - Foto Facebook

Acuzată că nu îşi poate justifica o parte din averea agonisită alături de soţul ei, fost poliţist, juristul DSP Vaslui a acţionat în instanţă Agenţia Naţională de Integritate (ANI), solicitând Curţii de Apel Iaşi anularea raportului de evaluare.

Demersul Ofeliei Pais vine după ce, pe 7 decembrie 2015, anul trecut, ANI a anunţat că a a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi în vederea verificării averii dobândite de familia Pais.

Deocamdată, judecarea cererii înaintată de jurista DSP în instanţă nu a intrat pe rol, dosarul aflându-se în faza preliminară.

În urma verificărilor efectuate, inspectorii de integritate au anunţat că au constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 191.576,42 lei (aproximativ 43.343,08 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Ofelia Pais, consilier juridic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui şi soţul acesteia, Cătălin Pais, fost poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, în prezent pensionar.

ANI a solicitat Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi începerea acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de soţii Pais în perioada 13 ianuarie 2003 - 31 decembrie 2010.

Considerată unul dintre cei mai bogaţi bugetari ai DSP, Ofelia Pais deţine, împreună cu soţul său, o avere considerabilă: terenuri agricole, o pensiune şi o vilă, deşi, potrivit declaraţiilor de avere, în ultimii cinci ani, a avut un salariu cuprins între 1500 şi 2000 lei pe lună, în timp ce soţul ei, înainte de a ieşi la pensie, încasa aproximativ 2500 lei lunar. Ulterior, după anul 2010,de când s-a retras din Poliţie, Cătălin Pais încasează o pensie de serviciu de aproximativ 2000 de lei lunar. 

Potrivit ultimei declaraţie de avere, soţii Pais deţin un teren de peste 1800 metri pătraţi în municipiul Vaslui unde, începând cu anul 2000 au construit o vilă de peste 244 metri pătraţi, şi peste cinci hectare în extravilanul suburbiei Moara Grecilor, achiziţionate în anul 2012. Ofelia şi Cătălin Pais şi-au ridicat pensiunea turistică de peste 450 metri pătraţi, la ieşirea din municipiul Vaslui spre Bacău în anul 2006. 

Din 2010 şi până în prezent, niciunul dintre soţii Pais nu figurează în declaraţiile de avere cu împrumuturi la bănci. Potrivit declaraţiei de avere din 2009 a fostului poliţist Cătălin Pais, în anul 2005 au contractat un credit la BCR de 20.000 lei, scandent în anul 2019, însă l-au achitat în avans, cel mai probabil tot în anul 2009, având în vedere că împrumutul nu se mai regăseşte în declaraţiile de avere începând cu anul 2010.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite