Unul dintre cei mai bogaţi funcţionari ai DSP Vaslui nu îşi poate justifica averea. Cum au reuşit o asistentă medicală şi un poliţist să se înavuţească, fără credite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ofelia Pais împreună cu soţul său, Foto Facebook
Ofelia Pais împreună cu soţul său, Foto Facebook

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi în vederea verificării averii dobândite de un funcţionar din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui. Fost asistent medical, Ofelia Pais, actualmente consilier juridic al DSP, şi soţul acesteia, poliţist pensionar, nu pot justifica peste 40.000 de euro.

În urma verificărilor efectuate, inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 191.576,42 lei (aproximativ 43.343,08 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Ofelia Pais, consilier juridic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui şi soţul acesteia, Cătălin Pais, fost poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, în prezent pensionar.

Având în vedere diferenţele constatate între averea dobândită şi veniturile realizate, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Pais Ofelia, împreună cu soţul său, în perioada 13 ianuarie 2003 - 31 decembrie 2010.

”Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Pais Ofelia a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.”, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate,

Fost asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Ofelia Pais şi-a început activitatea în cadrul DSP Vaslui ca asistent în cadrul compartimentului de promovare a sănătăţii, ulterior, în urma consolidării studiilor, dobândind postul de consilier juridic.

În ciua salariilor modeste, soţii Pais au reuşit performanţa de a-şi construi o pensiune turistică, o vilă şi să achiziţioneze hectare de teren fără a se îngloda în datorii în bănci.

Potrivit declaraţiilor de avere, în ultimii cinci ani, Ofelia Pais a avut un salariu cuprins între 1500 şi 2000 lei pe lună, în timp ce soţul ei, înainte de a ieşi la pensie, încasa aproximativ 2500 lei lunar. Ulterior, după anul 2010,de când s-a retras din Poliţie, Cătălin Pais încasează o pensie de serviciu de aproximativ 2000 de lei lunar. 

Pe lângă aceste venituri, Ofelia Pais a mai câştigat periodic sume cuprinse între 900 şi 5.500 lei/an din activitatea de formator, iar soţul acesteia câte 2500 de lei anual de la societatea prin care administreaza pensiunea turistică.

Potrivit ultimei declaraţie de avere, soţii Pais deţin un teren de peste 1800 metri pătraţi în municipiul Vaslui unde, începând cu anul 2000, au construit o vilă de peste 244 metri pătraţi, şi peste cinci hectare în extravilanul suburbiei Moara Grecilor (suprafeţe achiziţionate în anul 2012). 

pensiune enigma vaslui

Ofelia şi Cătălin Pais şi-au ridicat pensiunea turistică (foto sus), de peste 450 metri pătraţi, la ieşirea din municipiul Vaslui spre Bacău în anul 2006. 

Din 2010 şi până în prezent, niciunul dintre soţii Pais nu figurează în declaraţiile de avere cu împrumuturi la bănci. Potrivit declaraţiei de avere din 2009 a fostului poliţist Cătălin Pais, în anul 2005 au contractat un credit la BCR de 20.000 lei, scandent în anul 2019, însă l-au achitat în avans, cel mai probabil tot în anul 2009, având în vedere că împrumutul nu se mai regăseşte în declaraţiile de avere începând cu anul 2010.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite