Un bărbat din Strehaia cumpăra legume cu bani falşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Strehaia a fost reţinut miercuri de poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi pentru plasare de monedă falsă pe piaţă. Acesta a fost prins în timp ce încerca să cumpere legume cu bani falşi în judeţul Mehedinţi.

Ion Radu, de 59 de ani, din Strehaia, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi punerea în circulaţie de valori falsificate. Potrivit poliţiştilor de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, acesta în data de 18 octombrie a.c. a plasat pe raza judeţului Mehedinţi 2 bancnote, în cupiură de 100 de lei şi 50 de lei.

Ulterior, pe raza judeţului Dolj, în maşina suspectului au mai fost găsite 3 bancnote din cupiura de 50 lei, 7 bancnote din cupiura de 100 lei şi alte 15 bancnote din cupiura de 200 euro.

Bacnotele au fost ridicate în vederea cercetărilor, iar în urma examinării s-a stabilit că erau false, fiind foarte bine realizate, acestea având într-un colţ menţiunea “PENTRU UZ CINEMATOGRAFIC”.

Oamenii legii atrag atenţia cetăţenilor să manifeste mai multă atenţie la bancnotele primite în momentul în care efectuează operaţiuni comerciale, mai ales în zonele rurale. În situaţia în care o persoană este victima unei astfel de înşelăciuni sau are cunoştinţă de săvârşirea unei astfel de fapte trebuie să informeze imediat cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul de urgenţă 112.

Urmărirea penală este supravegheată de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite