Turnu Severin: Mihaela Viaşu conduce 18 agenţii de pariuri din trei judeţe
0A început cu jurnalismul dar şi-a construit o carieră în management
A absolvit Liceul Gheorghe Ţiţeica din Drobeta Turnu Severin, perioadă în care a cochetat cu meseria de jurnalist. A lucrat pentru cotidianul „Concret” şi a fost colaborator în cadrul unei televiziuni locale, de unde a avut multe de învăţat.
„ A fost o perioadă foarte frumosă, am învăţat ce înseamnă să fi obiectiv, am cunoscut tot felul de oameni şi în felul acesta mi-am îmbunătăţit calităţile de relaţionare cu cei din jur” ne spune Mihaela.
După terminarea liceului Mihaela a părăsit oraşul natal pentru a urma cursurile şcolii de asistenţi sociali din cadrul Universităţii Banatul din Timişoara. S-a îndrăgostit instantaneu de oraşul de pe Bega unde şi-ar fi dorit să rămână acolo pentru tot restul vieţii, însă, din cauza unor probleme de ordin familial a fost nevoită să se întoarcă acasă după o perioadă de şase ani.
„În Timişoara mi s-a parut mult mai ok, oameni sunt mult mai calzi, mai primitori, banatul este recunoscut prin oamenii mult mai comunicativi mai sociabili. Mi-as fi dorit sa ramân acolo dar din cauza unor probleme familiale am fost nevoită să revin în Severin” ne mărturiseşte tânăra.
Nu-i place să se considere şefă.
Întoarsă acasă Mihaela a început să lucreze în mai multe domenii de activitate. Pentru o scurtă perioadă de timp a lucrat ca şi agent vânzări, apoi a fost operator calculator, sales manager şi funcţionar administrativ la o agenţie de pariuri sportive de unde a îndrăgit foarte mult munca pentru agenţiile de pariuri sportive.
„Am schimbat mai multe joburi şi asta din cauză că eu sunt genul de om care-mi fac treaba, dar nu suport să fiu constrânsă” ne spune Mihaela. În prezent este manager zonal la o astfel de agenţie. Îşi iubeşte foarte mult meseria cu toate că presupune foarte multe eforturi şi sacrificii. Are în subordine trei judeţe din care 18 agenţii şi 42 de angajate.
„ Fac această meserie pentru că-mi place foarte mult, îmi dă libertatea de care am nevoie şi nu sunt constrânsă de ceea ce ar trebui să fac. Îmi organizez singură întregul program, care presupune o grămadă de deplasări în ţară, dar asta nu constituie un impendiment pentru mine” ne zice Mihaela.
Cu toate că programul este super încărcat, Mihaela îşi face timp şi pentru familie şi nu se plânge deloc de volumul de muncă pe care-l necesită serviciul ei. Între ea şi subalternii săi exista o relaţie mai degrabă bazată pe amiciţie decât o relaţia profesională, strictă şi distantă dintre şef şi angajat. „Nu-mi place să mă consider şefă. În relaţiile pe care le am cu colegii mei sunt foarte deschisă şi comunicativă” ne zice Mihaela.
ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:
Cum te vezi peste câţiva ani?
Având în vedere că domeniul în care lucrez îmi oferă foarte multe satisfacţii atât financiare cât şi personale, peste câţiva ani tot în pariuri sportive mă văd.
Dacă n-ar fi fost să faci meseria asta ce altceva ai fi ales?
Cu siguranţă aş fi ales psihologia. Şi asta pentru că-mi place să-i fac pe oameni să înţeleagă anumite lucruri pe care ei nu reuşesc să le înţeleagă şi să se ajute singuri.
Ce-i place?
La un om apreciez sinceritatea, deşi e mai greu în ziua de azi să găseşti oameni sinceri şi deschişi. Îmi plac în general oamenii care au coloană vertebrală.
Ce nu-i place?
Detestă minciuna şi duplicitatea oamenilor din ziua de azi, dar şi faptul că unii oamenii uită de solidaritate, cinste şi compasiune pentru semeni. Nu suportă oameni invidioşi şi avari. Urăşte lucrurile care i se impun, sau dorinţa unor persoane de a face ceva forţat.