Turnu Severin: Frontieriştii şi vameşii, vaccinaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii din Vamă sunt expuşi îmbolnăvirii.
Angajaţii din Vamă sunt expuşi îmbolnăvirii.

Cei care sosesc din zonele cu risc în vama Porţile de Fier I sunt atent monitorizaţi. Persoanele suspecte gripă nouă sunt trimise la spital.

Chiar dacă până acum în punctele de trecere subordonate Poliţiei de Frontieră Mehedinţi nu s-au semnalat cazuri de persoane care au necesitat asistenţă medicală sau monitorizare referitoare la simptome de infectare cu virusul A(H1N1), poliţiştii de frontieră şi vameşii din porturile Severin şi Orşova, dar şi din vămile Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II au fost vaccinaţi împotriva gripei.

Medicii au fost retraşi din vamă

Nimeni nu a refuzat vaccinarea. „Prin efectuarea acestui vaccin, ne protejăm în primul rând pe noi, apoi pe familia noastră. Pentru că dacă iau eu acest virus, îl ia tot neamul meu. Suntem expuşi aici, astfel că nimeni nu a refuzat efectuarea vaccinului“, ne-a precizat subinspectorul Sorin Coman, şeful Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I. Autorităţile sanitare au luat măsura ca în Mehedinţi să fie vaccinaţi 200 de poliţişti de frontieră şi 120 de lucrători vamali.

Controlul este făcut în acest moment în vamă doar de către poliţiştii de frontieră şi vameşi, personalul medical fiind retras după efectuarea vaccinului. Pentru a evita contaminarea, oamenii legii sunt, în continuare, protejaţi cu mască şi mănuşi de unică folosinţă. În cazul în care este depistat un caz care prezintă simptomele specifice gripei noi, acesta este preluat de o ambulanţă şi transportat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Severin. „Procesul de informare a călătorilor care traversează punctele de trecere a frontierei, în colaborare cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, cu privire la simptomatologia provocată de virusul gripal A(H1N1) continuă“, ne-a spus comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite