Turnu Severin: Bacteria e.coli bagă panică în rândul cumpărătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Augustina Stamati vinde castraveți în piața Mircea
Augustina Stamati vinde castraveți în piața Mircea

Cercetătorii europeni spun că bacteria e.coli nu provenea de la castraveți, ci de la germenii de grâu, dar severinenii ezită să cumpere.

Severinenii s-au cam speriat de bacteria e.coli și nu se înghesuie să cumpere castraveți. Deși prețul pentru un kilogram de castraveți a scăzut destul de mult, ajungându-se la 70 de bani sau un leu, comercianții se plâng de faptul că nu vând mai nimic.

Până să apară zvonul infestării castraveților, vânzarea a mers ceva mai bine. ,, Nu suntem mulțumiți pentru că nu scoatem mai nimic. Vin în piața Mircea de zece ani și parcă, anul ăsta vânzarea este cea mai slabă” ne-a spus Augustina Stamati, în vârstă de 35 de ani.

Severinenii trec nepăsători, întreabă, și doar atât, preferând să nu cumpere. Unii dintre ei, totuși, îndrăznesc și cer unul, două kilograme. ,, Mai bine nu luăm, prețul nu este unul piperat, dar nici prea mic nu este. Am mai văzut și la televizor despre bacteria aceea și ne este cam teamă", spune Georgeta Lăpădat.

Au lăsat din preț

,, Acum două zile am dat castraveții și cu 70 de bani, tot sperând că vor fi mai mulți cumpărători”, adaugă comercianta. Deși cu ani în urmă ieșeau bani frumoși din grădinărit, în prezent, comercianții se plâng că nu se merită, pentru că investiția nu își scoate banii.

,, Ca să nu rămânem cu marfa lăsăm din preț. Au fost zile când din cele 200 de kilograme aduse spre vânzare abia dacă am reușit să vindem un kilogram. Lumea s-a cam speriat că nu sunt buni de mâncat.” Augustina Stamati vinde castraveți din propria gospododărie, de la Dudașul Cernețiului, și îi asigură pe severineni că sunt sănătoși.

Cei mai mulți severineni cred că este riscant să mănânce castraveți. ,, S-a vorbit mult despre aceea bacteria. Ne este teamă pentru că este vorba de sănătatea noastră, până la urmă”, spune Emilia Stancu, pensionară.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite