Trei sârbi au trecut ilegal frontiera pentru a veni la sărbătoarea Rusaliilor de la Ostrovul Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S\rbii reţinuţi de poliţiştii de frontieră de la Porţile de Fier II
S\rbii reţinuţi de poliţiştii de frontieră de la Porţile de Fier II

Un echipaj al politiei de frontiera, aflat pe o ambarcaţiune rapidă de intervenţie, din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II – judeţul Mehedinţi a reţinut trei cetăţeni sârbi care intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a participa la sărbătoarea Rusaliilor de la Ostrovul Mare.

Pe timpul executării serviciului de supraveghere a frontierei de stat, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II, aflat pe o ambarcaţiune rapida de intervenţie, a observat, pe direcţia localităţii Ostrovul Mare, judeţul Mehedinti, o barcă pescărească sârbească, care intenţiona să intre în apele teritoriale ale României.

„Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au monitorizat ambarcaţiunea, ocazie cu care au observat că în aceasta se află trei persoane, care au coborât pe malul românesc, intenţionând astfel să se deplaseze către interiorul ţării noastre.  Echipajul poliţiei de frontieră a luat măsura reţinerii şi identificării persoanelor în cauză şi au stabilit că aceştia se numesc A. Lubce, în vârstă de 67 de ani, A. Mile, în vârstă de 48 de ani şi D. Djunic, în vârstă de 42 de ani, toţi din Republica Serbia”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.
        

La controlul ambarcaţiunii, oamenii legii au găsit cinci lansete de pescuit, o trusă de pescuit, un motor cu rezervor de bezină şi trei vâsle.
        

Bărbaţii au declarat că intenţionau să ajungă ilegal în România pentru a veni la sărbătoarea religioasă a Rusaliilor, care avea loc în localitatea Ostrovul Mare.
        

Cei trei bărbaţi s-au ales cu dosar penal pentru infracţiunea de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, iar în baza acordurilor de frontieră, după terminarea cercetarilor, cele trei persoane au fost predate autorităţilor de frontieră sârbe. Săvârşirea unei asemenea infracţiuni se pedepseşte cu închisoarea pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 3 ani.
       


 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite