Tone de deşeuri menajere au ajuns la Orşova din localităţile aflate în amonte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşeurile aduse de apele Cernei la Orşova FOTO Alexandra Georgescu
Deşeurile aduse de apele Cernei la Orşova FOTO Alexandra Georgescu

Din cauza ploilor abundente, debitul râului Cerna a crescut, iar apele umflate au adus la Orşova din amonte, de pe maluri, tone de resturi menajere.

Prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, a solicitat luni Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mehedinţi să intervină pentru ridicarea acestor gunoaie şi să ajute SGA Caraş Severin, care are competenţă pe acest sector al râului.

”Chiar dacă acest sector de râu nu este în raza de competenţă a Serviciului de Gospodărire a Apelor Mehedinţi, am solicitat conducerii SGA să vină în zonă şi să aducă o formaţie, care să ajute la curăţarea zonei de aceste gunoaie. Am luat legătura şi cu domnul prefect al judeţului Caraş Severin, care a dispus ca SGA Caraş Severin să trimită două formaţii. Din păcate, ori de câte ori plouă abundent se întâmplă acest fenomen, apele râului antrenează din amonte toate gunoaiele aruncate de concetăţenii noştri mai puţin civilizaţi”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Gunoaiele au fost aduse de apele învolburate ale râului Cerna ce a „spălat” gropile de gunoi ale localităţilor dintre Herculane şi Orşova.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite