“Şcoala de hoţi”. IPJ Mehedinţi scoate poliţişti corupţi pe bandă rulantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi FOTO Corina Macavei
Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi FOTO Corina Macavei

Magistraţii Curţii de Apel Craiova l-au condamnat pe Hîncu Sebastian Mihael, agent de poliţie judiciară din cadrul IPJ Mehedinţi, la 2 ani şi 6 luni de închisoare şi pe soţia acestuia la 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă

În perioda 2012-2013 agentul de poliţie pe Hîncu Sebastian Mihael şi soţia sa,  au pretins de două ori, la intervale de timp diferite, de la un denunţător, adminstrator al  firmei SC ADH YNSTAL SRL, suma de 20.000 de lei.

Cei doi i-au promis în schimb că vor interveni pe lângă primarul comunei Rogova pentru a-l convinge să plătească societăţii comerciale administrate de denunţător o creanţă de 50.000 de lei, datorată de primărie pentru efectuarea unor lucrări de renovare a căminului cultural din localitate.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova l-au condamnat pe Hîncu Sebastian Mihael, agent de poliţie la Serviciul Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri la 2 ani şi 6 luni de închisoare şi pe soţia acestuia, administrator al societăţii R&M Desingner Construct SRL, la 2 ani de închisoare. De asemenea, a fost suspendată condiţionat executarea pedepselor pe un termen de încercare de 4 ani şi 6 luni, respectiv de 4 ani.

Cercetările au fost efectuate în acest caz de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie- Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, sub directa îndrumare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Cazul poliţistului corupt Mihael Sebastian Hîncu face parte dintr-un şir mai lung de scandaluri care au măcinat în ultimii ani Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi.

În anul 2013, o serie de poliţişti din cadrul IPJ Mehedinţi au fost implicaţi în tot felul de scandaluri, de la come alcoolice, accidente cu autoturismele de serviciu până la acuzaţii de bătaie în sediul poliţiei.

Avalanşa de incidente cu poliţişti din 2013 avea parcă să prevestească megascandalul în care Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi a fost târât în 2014 din cauza celui care se afla la cârma instituţiei. Aşa se face că de departe cel mai răsunător caz este cel al fostului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, comisarul şef Ştefan Ponea, care a reuşit „performanţa” să cercetat în acelaşi dosar de corupţie cu baronul PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, şi omul de afaceri orşovean Constantin Popescu.

La numai o jumătate de an de la acest incident fără precedent în istoria poliţiei mehedinţene, alte două cazuri penale au zdruncinat din temelii această instituţie.

Unul din apropiaţii lui Ponea, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinţi, comisarul şef Ion Ianoşi, este cercetat pentru două infracţiuni de luare de mită alături de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, un alt poliţist de la Orşova şi un cunoscut om de afaceri severinean.

Ultimul caz ruşinos din ograda Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi este cel al unui poliţist, care pus să gestioneze carburantul instituţiei el îl fura. El fost trimis în judecată pentru furt, fals şi uz de fals. Cazul a fost instrumentat tot de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie- Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi.

Citeşte şi:

Un poliţist de la IPJ Mehedinţi fura din carburantul instituţiei

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi, „cuibul“ poliţiştilor cercetaţi de DNA

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite