Un poliţist de la IPJ Mehedinţi fura din carburantul instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fura din carburantul instituţiei FOTO Corina Macavei
Fura din carburantul instituţiei FOTO Corina Macavei

Lupul paznic la stâna de oi este o zicală care i se potriveşte de minune unui poliţist de la IPJ Mehedinţi, care pus să gestioneze carburantul instituţiei el îl fura. Acum a fost trimis în judecată pentru furt, fals şi uz de fals.

Cazul a fost soluţionat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) — Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mehedinţi la data de 27 februarie a.c.,  iar procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a emis rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a agentului de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals intelectual şi uz de fals.

Deşi în ultimii ani Poliţia din Mehedinţi nu a stat niciodată bine la capitolul carburant şi fiecare litru este drămuit la maxim, iar mulţi ofiţeri fiind nevoiţi să se deplaseze la intervenţii cu autoturismele personale, acest poliţist avea tupeul să fure din  puţinul instituţiei.

Agentul de poliţie de la Serviciul Logistic a intrat în atenţia ofiţerilor de la DGA- SJA Mehedinţi în data de 17 februarie, cel mai probabil în urma unor informaţii din interiorul instituţiei.

“Lucrătorii S.J.A. Mehedinţi au fost delegaţi să desfăşoare activităţi procedurale în cauză, sub directa coordonare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin. În fapt, s-a reţinut că politistul, în calitate de gestionar la Serviciul Logistic al I.P.J. Mehedinţi, în cursul lunii septembrie 2011, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mai multe rânduri, şi-a însuşit din gestiune 114 bonuri valorice de carburant, în sumă totală de 5.700 lei (114 bonuri a 50 lei/ bon), menţionând totodată în documentele întocmite aspecte neconforme cu realitatea, legate de folosirea acestora. Bonurile respective au fost identificate în cazul a 46 de autoturisme aparţinând I.P.J. Mehedinţi pentru care s-au eliberat 46 de foi de parcurs şi tot atâtea fişe privind eliberarea şi utilizarea bonurilor de valoare”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

Pentru a justifica însuşirea celor 114 bonuri, poliţistul  a consemnat în fals menţiuni privind distribuirea şi apoi folosirea bonurilor în litigiu, la rubricile privind carburantul distribuit/ retras, în cazul tuturor celor 46 foi de parcurs şi a fişelor privind justificarea bonurilor de valoare corespondente acestora.

Dosarul a fost înaintat la Judecătoria Drobeta Turnu Severin. În cauză s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite