Scandalul de la USL Ilfov se mută la Mehedinţi. Liberalii cer ajutorul şefilor de la Centru ca să împartă funcţiile în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Popescu, preşedinte PNL Mehedinţi (foto stânga) şi Constantin Săceanu FOTO Corina Macavei
Virgil Popescu, preşedinte PNL Mehedinţi (foto stânga) şi Constantin Săceanu FOTO Corina Macavei

După scandalul între liberali şi pesedişti de la Ilfov, a venit rândul unei alte filiale în care liberalii şi social-democraţii sunt în război. Liberalii din Mehedinţi au cerut o mediere la Bucureşti pentru a rezolva problemele din teritoriu cu colegii de alianţă.

Neînţelegerile din interiorul alianţei de la Mehedinţi trenează de mai multă vreme, însă acum liberalii sunt hotărâţi mai mult ca niciodată să rezolve conflictul cu PSD Mehedinţi.

„Aşteptăm în continuare medierea la nivel central. Săptămâna aceasta din cauza problemelor create de ninsoare nu avea nimeni timp pentru mediere politică. Eu cred că săptămâna viitoare va avea loc această mediere şi se vor rezolva lucrurile. Noi sperăm că vom ajunge la un compromis şi USL-ul va funcţiona normal pentru că am câştigat împreună trebuie să şi guvernăm împreună. Dacă aici nu ne putem înţelege o să încercăm medierea la nivel central. Cum liberalii au fost de cuvânt şi au spus OK la Ilfov rezolvăm şi s-a rezolvat, următorul judeţ pe ordinea de zi este Mehedinţiul”, a declarat sâmbătă Virgil Popescu, preşedintele PNL Mehedinţi.

Conflictul dintre cele două organizaţii judeţene din Mehedinţi, PNL şi PSD, s-a iscat atunci când Adriana Bădănoiu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi şi Romulus Vîlcu, viceprimar al municipiului Turnu Severin au fost excluşi din PNL, însă sunt menţinuţi în aceste funcţii cu sprijinul majorităţii PSD în cele două consilii. Liberalii sunt iritaţi fiindcă aceste două posturi importante din administraţie revin Partidului Naţional Liberal potrivit protocului încheiat la nivel judeţean.

În plus, fostul viceprimar al Severinului, Daniel Cârjan, preşedinte al organizaţiei PNL Drobeta Turnu Severin, se luptă în instanţă pentru recâştigarea postului de viceprimar din care a fost înlăturat de majoritatea PSD din CL Turnu Severin. Practic, la data de 31 mai 2013, la trei zile după ce conducerea centrală a PNL a decis excluderea Adrianei Bădănoiu, a lui Liviu Mazilu (la acea dată preşedinte al PNL Mehedinţi) şi Romulus Vîlcu, în şedinţa Consiliului Local Drobeta Turnu Severin s-a decis, cu votul majoritar PSD, înlocuirea din funcţia de viceprimar a liberalului Daniel Cârjan şi numirea lui Romulus Vîlcu.

Privind o posibilă reîntoarcere a lui Daniel Cîrjan la Primăria Drobeta Turnu Severin, dat fiind că liberalul a câştigat într-o primă fază la Tribunalul Judeţean Mehedinţi, preşedintele PSD Mehedinţi şi preşedinte al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că aceasta nu va fi niciodată posibilă atâta vreme cât el se afla la conducerea Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Vicepreşedintele PNL Mehedinţi, Constantin Săceanu, a ţinut să-i amintească lui Adrian Duicu că ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi şi datorită voturilor obţinute de liberali.

„Sunt nişte mici golănii care se fac în politica mică, dar se vor rezolva şi acestea. Am fost alături de Adrian Duicu şi cu ocazia asta îi aduc aminte că domnia sa a câştigat la 6000-8000 de voturi (n.r. diferenţa faţă de adversarul său). Liberalii au băgat în găleata comună peste 25.000 de voturi. Aşa că domnul Duicu este preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, nu-i un reproş, dar este o aducere aminte, şi cu sprjinul Partidului Naţional Liberal”, a declarat Constantin Săceanu.

Citiţi şi:

Trei liberali mehedinţeni excluşi din partid

Noul viceprimar al Severinului este Romică Vâlcu, consilierul exclus luni din PNL


 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite