Primarul Severinului va trece la eutanasierea maidanezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câini în adăpostul de la Severin FOTO Corina Macavei
Câini în adăpostul de la Severin FOTO Corina Macavei

Primii maidanezi care vor fi eutanasiaţi la Drobeta Turnu Severin sunt cei aproximativ 570 de câini care se află în momentul de faţă în adăpostul primăriei. Primarul Severinului spune că va aplica legea: „Aşa cum este stipulat în lege aşa vom proceda. Cheltuim aproape dublu faţă de alocaţia unui copil de lună pentru un câine”.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severn, Constantin Gherghe, a declarat că va trece la eutanasierea câinilor comunitari întrucât nu i se pare firesc să cheltuiască bani pentru întreţinerea lor.

„Nu pot să accept cel puţin aşa ca om să plăteşti mai mult pentru întreţinerea unui câine ori cât de frumos şi cuminte ar fi decât pentru întreţinerea unii bătrân aflat în nevoie sau pentru întreţinerea unui copil. În momentul în care vom aplica legea probabil o să cheltuim şi mai puţin cu derularea acestei activităţi; cu strânsul, cu sterilizatul, cu întreţinerea acolo. Mă bucur că cei care hotărăsc la nivel naţional au ajuns la concluzia că trebuie acordată atenţie în primul rând oamenilor, cetăţenilor şi apoi acestor nefericite animale fără stăpân”, a spus primarul Severinului.

În opinia sa, problema câinilor maidanezi este aproape rezolvată în Turnu Severin. „Chiar dacă a fost gâlceavă pe acest segment, eu n-am ezitat să ne facem treaba, aşa cum era legea atunci, lacunară şi care nu ne avantaja foarte mult. Zic eu că noi am reuşit în mare parte să ţinem în frâu problema câinilor fără stăpân. Nu am pretenţia să spun că am rezolvat-o, dar am controlat-o”, a mai spus primarul Constantin Gherghe.

În adăpostul de la marginea Severinului sunt acum 577 de câini fără stăpân. Conform datelor oferite de serviciul contabil al Primăriei, ţinerea sub control a răspândirii câinilor comunitari costă anual Primăria 1,2 – 1,3 milioane de lei, adică în jur de 100.000 de lei lunar.
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite