Poliţiştii au reţinut suspecţii furtului de ţevi metalice de la o fermă viticolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au făcut uz de armă pentru prinderea a trei bărbaţi din comuna Recea, care transportau cu o căruţă aproximativ 200 ţevi metalice.

În seara de 16 ianuarie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Punghina, Oprişor şi Branişte au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea de furturi din societăţi comerciale pe raza satului Recea.

“Cu această ocazie, în jurul orei 19.45, la intersecţia DJ 563 cu DC 100 A, între localităţile Drincea şi Cearîng, l-au identificat pe E. Gabriel, de 18 ani, din comuna Punghina, în timp ce transporta cu un vehicul cu tracţiune animală un număr de 200 spalieri metalici pe care-i sustrăsese din incinta unei ferme viticole, împreună cu E. Constantin, de 21 ani şi O. Ionuţ, de 28 ani, ambii din comuna Punghina”, a declarat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

La semnalul regulamentar de oprire efectuat de poliţişti, suspecţii au refuzat să se oprească, motiv pentru care oamenii legii au făcut uz de armă, executând două focuri de avertisment în plan vertical pentru prinderea celor trei bărbaţi.

La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi a fost constituită echipa operativă formată din poliţişti ai Serviciului Ordine Publică, Serviciului Logistic şi Secţiei 6 Poliţie Rurală Cujmir, care s-au deplasat la faţa locului, iar în urma verificărilor efectuate i-au identificat pe cei trei suspecţi.

În cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat,  urmând să fie reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă de reţinere. În cursul zilei de astăzi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Vînju Mare cu propunere corespunzătoare.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite