Ploile torenţiale au făcut ravagii la Orşova şi la Eşelniţa: „Drumul este rupt în trei locuri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, au venit marţi în Mehedinţi, la Orşova şi la Eşelniţa, acolo unde ploile torenţiale au făcut ravagii. În timpul vizitei la Orşova, o măicuţă de la Mănăstirea Sf. Ana le-a cerut sprijinul pentru repararea drumului rupt de ape.

Cei doi reprezentanţi ai Guvernului României au ajuns cu elicopterele, la orele prânzului, la Orşova, primul popas fiind la Graţca, în cartierul de vile şi pensiuni, acolo unde luni un bărbat a murit fiind surprins de un mal de pământ.

La Orşova, una dintre măicuţele de la Mănăstirea Sf. Ana a explicat situaţia grea în care se află: „Drumul este rupt în trei locuri, eu am coborât, escaladând ca o maimuţă, am căzut de două ore, sunt udă până la piele. Suntem izolate, nu am intrat în panică, dar vrem să fim ajutate şi să ni se facă dreptate pentru că drumul nu se poate urca. Nu am avut nici apă, alimente avem fiindcă este o doamnă din Bucureşti, care este nepoata ctitorului nostru, Pamfil Şeicaru, doamna Ionescu Viorela, care ne ajută tot timpul. Apă nu este în tot oraşul, dar curentul ni l-a făcut acum de două ore. Am primit curent, alimente avem pentru câteva zile”.

Utilajele, dar şi forţe de la MAI încercau marţi să îndepărteze munţii de nămol  de pe strada principală a Orşovei, dar şi de pe faleză, cele mai afectate de apele care s-au scurs de pe deal.

Pe anumite porţiuni apa încă era destul de mare pe carosabil, doar autoturismele de teren încumetându-se să circule pe aici. Se lucra de zor, dar cu siguranţă întreaga acţiune de curăţenie va dura câteva zile bune.

Citeşte şi:

Orşova a fost acoperită de ape

Trafic blocat între Drobeta Turnu Severin şi Orşova. Pe un autotren sârbesc au căzut bolovani de pe munte

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite