Peste 100 de permise de conducere reţinute pe E 70 între Drobeta Turnu Severin – Orşova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul rutier supravegheat de poliţiştii rutieri
Traficul rutier supravegheat de poliţiştii rutieri

Din cauza numărului mare de conducători auto care încalcă legislaţia rutieră privind depăşirea şi viteza excesivă, traficul rutier pe sectorul de drum cuprins între Drobeta Turnu Severin şi Orşova este monitorizat din data de 20 august a.c. de poliţiştii rutieri.

În această perioadă, 8 echipaje dotate cu aparatură video de monitorizare traficului rutier supraveghează, zilnic, sectorul de drum DN6/E70, cuprins între Drobeta Turnu Severin şi Orşova.

“Poliţiştii acţionează pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie ce se pot produce pe fondul efectuării unor manevre de depăşire neregulamentare, a excesului de viteză şi alte cauze ce pot pune în pericol atât viaţa pasagerilor cât şi a celorlalţi participanţi la trafic”, a precizat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

În ultima săptămână, echipajele de poliţie au aplicat 790 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 169.310 lei, 226 dintre abateri fiind constatate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 123 pentru lipsa utilizării centurii de siguranţă iar 119 sancţiuni pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire.

Poliţiştii au reţinut 103 permise de conducere, 98 dintre acestea pentru depăşiri neregulamentare, 2 pentru încălcarea cu peste 50 de km/h a regimului legal de viteză iar 3 permise pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În judeţul Mehedinţi, anul trecut, poliţiştii rutieri au aplicat 467 de sancţiuni în valoare de 165.250 lei pentru depăşiri neregulamentare.

Nerespectarea prevederilor care reglementeaza efectuarea în siguranţă a manevrelor de depăşire atrage după sine sancţionarea şoferilor cu 4 - 5 puncte amendă (valoarea unui punct amendă fiind de 105 lei) şi suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 30 de zile.
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite