Marcaje speciale pentru nevăzători în staţiile de autobuz din Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru persoanele cu deficienţe de vedere se montează de câteva zile în staţiile de autobuz şi în intersecţiile din municipiul Drobeta Turnu Severin benzi rezonatoare.

La solicitarea persoanelor cu deficienţe de vedere, Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a demarat un proiect pilot prin care va monta în nouă staţii de autobuz şi 11 intersecţii benzi rezonatoare, confecţionate dintr-un material special, care îi ajută pe nevăzători să se orienteze în trafic.


„Am început în data de 24 septembrie montarea benzilor. Este un marcaj pentru a găsi direcţia în staţia de autobuz, de către nevăzători, să-i ajute să urce în autobuz. Se vor monta şi în intersecţii, înainte de trecerile de pietoni, pe trotuar, tot pentru a le fi mai uşor să găsească direcţia spre trecerile de pietoni. Benzile sunt făcute dintr-un material special, cu denivelări, care se lipesc cu o vopsea specială”, a declarat Valeriu Imbri, reprezentantul firmei care montează aceste benzi.

Primăria oraşului nu se opreşte aici şi în funcţie de feedback-ul proiectului va continua să monteze astfel de benzi şi în alte intersecţii din Turnu Severin.

„Avem nouă staţii de autobuz pe care le marcăm şi 11 intersecţii din oraş, în care vom interveni. Este un proiect de aproape 100 000 lei plus TVA. Sperăm ca prin acest proiect să îi sprijinim pe cei care nu văd şi au probleme”, a declarat viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Citeşte şi:

Primăria Turnu Severin racordează blocurile ANL la reţeaua de termoficare

În judeţul Mehedinţi, sunt înregistrate 4000 de persoane cu deficienţe de vedere.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite