Gerul vine la pachet cu un nou pericol. Atenţie, cad ţurţuri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După câteva zile de ger, ţurţuri care ating lungimea şi de un metru atârnă pe marginile acoperişurilor clădirilor din Drobeta Turnu Severin, fiind un real pericol pentru oamenii care trec prin zonele respective.

Pentru a elimina riscul de cădere a ţurţurilor pe trecători, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit la acoperişul unui bloc de pe Aleea Nuferilor din municipiu.

„Cu ajutorul autospecialei pentru salvări la înălţimi, pompierii au îndepărtat ţurţurii formaţi la acoperişul blocului, astfel încât cetăţenii aflaţi în trecere pe lângă blocul respectiv nu s-au mai aflat în pericol”, precizează Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.

. ISU „Drobeta” reaminteşte cetăţenilor că aceştia au responsabilitatea legală de îndepărtare a ţurţurilor formaţi la acoperişurile imobilelor pe care le deţin sau le administrează. Atunci când există risc iminent de cădere a ţurţurilor formaţi la acoperişurile imobilelor, proprietarul/administratorul are obligaţia de a lua măsuri pentru avertizare şi marcare a perimetrului expus riscurilor.

Intervenţia pompierilor se poate realiza doar în situaţii speciale, atunci când înălţimea imobilelor sau condiţiile de amplasare a acestora nu permit administratorilor imobilelor să acţioneze în siguranţă pentru îndepărtarea ţurţurilor.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite