FOTO/Gaz Metan CFR Craiova a efectuat primul antrenament la Severin/ Antrenorul Jerry Gane vorbește despre echipa care vrea promovarea în prima ligă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Drobeta Turnu Severin deține pachetul majoritar de acțiuni la echipa olteană, care își va desfășura meciurile de pe teren propriu în orașul de la malul Dunării.

Noua echipă a orașului va continua, în acest sezon, cu numele de Gaz Metan CFR, pentru că regulamentele nu permit modificarea acestuia, urmând ca din vară să se discute noua denumire.

Echipa este antrenată de fostul jucător al Universității Craiova, Jerry Gane, ajutat de secundul Ionuț Pătrană. Antrenorul oltean e mulțumit de condițiile de la Severin și vrea să facă performanță în fotbalul mare.

„Nu trebuie să spunem cuvinte mari. Ne dorim promovarea, dar deocamdată trebuie să terminăm acest campionat foarte bine, în primele 6 locuri. Este  un obiectiv realizabil, pentru că mai sunt 12 etape în care putem recupera punctele pierdute. Îmi doresc să și jucăm bine, pentru ca toată lumea să fie mulțumită, mai ales că oamenii din Severin își doresc să vadă fotbal de calitate. Ne-au lipsit terenurile bune, din cauza zăpezilor din Craiova. Aici avem condiții foarte bune și pornim la drum optimiști și pozitivi”, ne-a spus Jerry Gane.



Gaz Metan CFR nu va evolua în următoarele două partide oficiale, din cauza retragerii din campionat a adversarilor, Minerul Lupeni și Șimleul Silvaniei. Astfel, debutul pe „municipalul” severinean se amână pentru 26 martie, când oltenii întâlnesc Alba Iulia.

image

„Urmează această perioadă de două săptămâni în care nu vom juca meciuri oficiale, ceea ce nu este tocmai bine, dar vom disputa două amicale pentru ca băieții să aibă jocuri în picioare”, mai spune fostul atacant al „Științei”.

Despre planurile de viitor ale echipei, dar și despre lotul cu care va aborda acest retur de campionat ne vorbește fostul jucător al lui FC Drobeta, Marian Zaharia, actualul director sportiv al Gazului Metan.

„E primul antrenament oficial în oraș. Sperăm într-o acomodare cât mai rapidă pentru că aici am găsit condiții foarte bune pentru performanță. Tot ceea ce se face, se face calculat și după un plan bine stabilit. Lotul de jucători a rămas același, îmbunătățit cu trei transferuri de la FC Drobeta. Este vorba despre Mitic, Neacșu și Voicu, jucători buni care ne vor ajuta în acest retur. Până în vară trebuie să devenim o echipă mai competitivă decât suntem în momentul de față, iar din vară să atacăm promovarea în prima ligă”, ne-a spus Marian Zaharia.

În această dimineață, pe stadionul „Termo”, echipa lui Jerry Gane a efectuat primul antrenament la malul Dunării. Tehnicianul oltean a vorbit tot timpul cu jucătorii săi, i-a lăudat și i-a certat atunci când nu a fost mulțumit de execuțiile lor.

image

Printre cei care s-au antrenat astăzi pe stadionul Termo se numără și foștii prim-divizionari Alin Vigariu sau Florin Pârvu, dar și promițătorii Boroiban, Neacșa sau japonezul Yuki Nakamura. De altfel, niponul a marcat trei goluri în jocul „9 la 9” din finalul antrenamentului.

Sâmbătă, pe același stadion, Gaz Metan CFR va disputa un meci amical cu Minerul Mehedinți, începând cu ora 11.








Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite