FOTO VIDEO Ziua Naţională, mai săracă la Turnu Severin. Mai multe instituţii au cumpărat împreună o coroană de flori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea frumoasă a scos din casă câteva zeci de severineni care au ţinut să participe la manifestările organizate cu ocazia Zilei Naţionale şi la Drobeta Turnu Severin. Programul organizat de autorităţi a fost însă scurt, fără prezentarea tehnicii din dotarea subunutăţilor MAI.

Programul a început la ora 10,00, la Monumentul Eroilor din Parcul Rozelor, cu prezentarea onorului militar, salutarea drapelului de luptă, intonarea Imnului Naţional al României şi discursul prefectului de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, despre semnificaţia Zilei de 1 Decembrie. A urmat apoi o slujbă religioasă de comemorare a eroilor, urmată de ceremonialul depunerii de  coroane, jerbe de flori şi defilarea gărzii de onoare.

VEZI VIDEO AICI

Ca în fiecare an, la această sărbătoare au fost prezente toate instituţiile locale care au ţinut să depună câte o coroană de flori la Monumentul Eroilor. Pentru o parte din tinerele funcţionare ale statului a fost prilej de a-şi etala toaletele şi pantofii cu tocul înalt. Că la un astfel de eveniment ar trebui ca ţinuta să fie una decentă nu mai încape îndoială, oripilant a fost faptul că unii dintre cei prezenţi la eveniment mestecau gumă, semn că participarea lor era un fel de corvoadă.

Dacă funcţionarii au venit de voie de nevoie, o prezenţă plăcută la manifestări a fost cea a membrilor Consiliului Elevilor din Mehedinţi, care au ţinut să depună o coroană de flori. La un moment dat, printre autorităţi şi-a făcut apariţia şi un căţel zgribulit de frig, care pe semne căuta vreo porţie de ciolan. Pentru membrii PSD, prezenţa soţilor Olteanu, cunoscuţi în Turnu Severin pentru protestele pe care le-au organizat de-a lungul anilor, nu a fost deloc pe plac. “Unde este PSD pute a corupţie!”, “Nu-i altă mizerie mai mare ca PSD!”, strigau cei doi soţi, a căror prezenţă a fost foarte atent monitorizată de jandarmerie.

Manifestările s-au încheiat cu defilarea subunităţilor de jandarmi, pompieri, poliţie locală şi un pluton al Ministerului Apărării Naţionale, însă spre dezamăgirea severinenilor nu a fost prezentată şi tehnica din dotarea unităţilor MAI, aşa cum se obişnuia în anii trecuţi. Cel mai probabil din cauza cotelor mici de carburanţi s-a renunţat la acest moment care făcea deliciul spectatorilor, în mod special copiilor. Atât de sărac este bugetul instituţiilor că multe dintre ele s-au cuplat şi au cumpărat o coroană de flori împreună, deşi costă în jur de 100 de lei. După defilare, funcţionarii au umplut cafe-barurile din centrul Severinului pentru a se încălzi cu o gură de ceai.

Citiţi şi:

VIDEO Fă-ţi cunoscută dragostea pentru România! Lasă aici urarea ta

FOTO Ziua Naţională, la 2 grade Celsius pe malul Borcei. Patriotismul se învaţă în copilărie

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite