Drobeta-Turnu Severin intră în carantină pentru 14 zile. Ce trebuie să ştie locuitorii

0
0
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Municipiul Drobeta Turnu Severin, cu localităţile aparţinătoare oraşul Drobeta Turnu Severin, Schela Cladovei, Dudaşu Schelei şi Gura Văii vor intra, luni noapte, într-o carantină de două săptămâni, acesta fiind primul municipiu reşedinţă de judeţ în care se ia o astfel de măsură în cadrul valului patru al pandemiei de Covid-19.

Decizia va intra în vigoare în noaptea de luni spre marţi, a precizat primarul din Drobeta-Turnu Severin, Marius Screciu, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

„A fost o decizie dificilă, grea”, a spus edilul, precizând că spitalele nu numai că sunt pline, ci funcţionează peste capacitatea lor.

Rata de vaccinare în Drobeta-Turnu Severin este de doar 30%, a mai afirmat edilul.

Decizia carantinării municipiului s-a luat având în vedere situaţia epidemiologică de la nivelul unităţii administrativ teritoriale Drobeta Turnu Severin, unde incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 este de 9,94 la 1000 de locuitori, iar riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, cu un trend de creştere a numărului de îmbolnăviri foarte rapid, a anunţat prefectura judeţului.

Cursurile şcolare se vor desfăşura doar în sistem online, în cazul preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi postliceal, inclusiv a celor cu cerinţe educaţionale speciale, în unităţile de învăţământ preuniversitar de la nivelul zonei carantinate, cu excepţia activităţilor de terapie pentru preşcolarii/elevii cu cerinţe educaţionale speciale. 

Pe toată durata carantinei este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nonalcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul şi/sau exteriorul clădirilor. Se permite comercializarea produselor doar în sistem „take-away" (la pachet) şi/sau catering.

De asemenea, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, excepţie făcând agenţiile cu sistem loto (bilete jucate în sistem automatizat) şi loz.

Este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi/sau deschise.

Se limitează programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 18,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop.

S-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise.

Turnu-Severin


Ultimele știri
Cele mai citite