Cea mai bună reţetă de făcut în Postul Paştelui: Tocăniţă cu praz şi măsline

0
0
Tocăniţă cu praz şi măsline
Tocăniţă cu praz şi măsline

Pentru a nu pierde timp preţios în bucătărie preparând reţete complicate, vă propunem o alternativă rapidă şi gustoasă pentru una din aceste zile din Postul Paştelui: tocăniţă cu praz şi măsline.

Pentru cei care ţin postul Paştelui, cel mai lung şi important dintre cele patru posturi de durată, Bogdan Nicolae Doman, bucătarul şef al restaurantului “Marco Polo” din Turnu Severin, ne propune o mâncare de post gustoasă, care nu necesită mult timp pentru a fi pregătită.

Ingrediente: praz – 1 kg, ceapă – 200 gr, măsline negre – 100 gr, usturoi – 20 gr, ciuperci – 100 gr, sos de roşii – 200 gr, sare, piper, oregano, foi de dafin şi pătrunjel.

Mod de preparare: Se taie prazul pe lungimea firului, după care se taie invers cubuleţe şi se căleşte cu ceapa şi ciupercile laolaltă. Când ceapa şi cu prazul au culoare aurie se adaugă usturoiul şi ardeiul gras, după care  se adaugă un pic de vin alb, circa 250 ml de apă. Se lasă să se clocotească, iar când apa începe să scadă se adaugă măslinele, pătrunjelul şi sosul de roşii. Se poate servi ca garnitură cu mămăliguţă, orez sau separat cu o salată verde.

Citeşte şi:

Pizza de post cu tofu: reţetă pentru Postul Paştelui

Turnu-Severin


Ultimele știri
Cele mai citite