Autoturism de lux furat din Germania, confiscat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoturismul confiscat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni FOTO STPF Mehedinţi
Autoturismul confiscat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni FOTO STPF Mehedinţi

Un autoturism  marca Volkswagen Tiguan, în valoare de peste 20000 de euro, a fost indisponibilizat de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, după ce fusese semnalat ca fiind furat din   Germania.

La controlul autoturismului, poliţiştii de frontieră  au descoperit şi un pistol cu bile marca „ROHM” pentru care conducătorul auto nu poseda permis de port armă.
        
„În cadrul unei acţiuni informativ operative pe linia combaterii traficului internaţional de autoturisme furate, în ziua de 14.02. 2013, ora 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin l-au oprit pentru control la intrarea în municipiul Drobeta Turnu Severin pe conducătorul unui autoturism  marca Volkswagen Tiguan  despre care aveau date că este semnalat ca fiind furat din Germania”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.
      
La controlul documentelor autoturismului,  conducătorul acestuia, R. Tănase, în vârstă de 29 de ani, din  localitatea Mehadia, nu a fost în măsură să prezinte poliţiştilor de frontieră  un document sau o procură prin care să ateste că  poate folosi autovehiculul ca proprietar de bună credinţă.

Continuând cercetările, oamenii legii au stabilit că autoturismul figurează ca fiind furat din Germania  din data de 27.02. 2012  şi aparţine unei societăţi de leasing auto. Verificarea amănunţită a interiorului autoturismului a dus la descoperirea  sub scaunul conducătorului auto a unui pistol cu bile marca „ROHM”, calibru 10x20T, şi a două cartuşe cu bile de cauciuc pentru care R. Tănase nu poseda permis de port armă.

În cauză, faţă de R. Tanase  s-a întocmit lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire la furt şi port fără drept de armă neletală.

Autovehiculul în valoare de 20000 de euro a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înapoiat proprietarului de drept.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite