O gorjeancă prinsă în Clisura Dunării cu 55 kg de somn şi şalău, fără acte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştele descoperit fără acte a fost confiscat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni
Peştele descoperit fără acte a fost confiscat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa au depistat la intrarea în  localitatea Ilişova o femeie, care transporta cantitatea de 55 de  kilograme de peşte din speciile somn, şalău şi caras fără a deţine documente legale .

„În ziua de 14.02.2013, ora 17.00, în cadrul unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa au oprit pentru control la intrarea în localitatea Ilişova un autoturism Opel, despre al cărui conducător auto aveau date că se ocupă cu activităţi de comercializare a peştelui fără a poseda autorizaţiile legale”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

La controlul autoturismului aparţinând lui F. Denisa, în vârstă de 24  ani, din municipiul  Târgu Jiu, poliţiştii de frontieră au  depistat  în portbagajul acesteia  cantitatea de 55 de kilograme de peşte din speciile somn, şalău şi caras transportat în condiţii improprii şi pentru care aceasta nu poseda documente de transport şi  provenienţă a mărfii.

În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că F. Denisa a cumpărat  cantitatea de 55 de kilograme de peşte din localitatea Moldova Veche cu scopul  de a o transporta şi revinde pe raza municipiului Tîrgu Jiu.

Având în vedere că activitatea de comercializare ilegală a peştelui ori deţinerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale constituie infracţiune, poliţiştii de frontieră  i-au întocmit lui F. Denisa lucrare penală. 

Cantitatea de 55 kg de peşte a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale autorizate. Dacă va fi găsit vinovată, F Denisa riscă o sancţiune penală cu amendă cuprinsă între 5000 şi 10.000 de lei.
           
           

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite