Vindea etnobotanice pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetat penal pentru că vindea etnobotanice FOTO Arhivă Adevărul
Cercetat penal pentru că vindea etnobotanice FOTO Arhivă Adevărul

D. Adrian (21 de ani) din Tulcea este cercetat penal după ce a fost prins de poliţiştii tulceni în timp ce încerca să comercializeze substanţe etnobotanice.

Marţi, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Tulcea - Biroul Ordine Publică, cu ocazia activităţilor curente de patrulare şi prevenire a faptelor antisociale, au depistat, în Tulcea, o persoană ce deţinea şi comercializa 45 de pliculeţe de produse etnobotanice.

Substanţele etnobotanice au fost ridicate în vederea confiscării, iar tânărul este cercetat pentru pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

O realitate îngrijorătoare

Noile substanţe cu efect psihoactiv denumite generic etnobotanice au devenit o realitate îngrijorătoare, cu implicaţii considerabile în plan social şi în domeniul sănătăţii. Implicaţiile pe termen lung ale consumului unor substanţe cu efecte necunoscute, transformă acest fenomen într-unul de maxim interes. Pericolul pe care aceste substanţe îl prezintă asupra sănătăţii este dovedit de numărul foarte mare de persoane, în special tineri, care solicită asistenţă medicală ca urmare a consumului de plante etnobotanice, de cele mai multe ori în regim de urgenţă, spun cei de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi  Consiliere Antidrog (CPECA) Tulcea.

In acest sens, Centrul de Prevenire, Evaluare şi  Consiliere Antidrog Tulcea în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea – Compartimentul Proximitate şi Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Tulcea implementează proiectul local Dincolo de aparenţe, aflat deja la cea de a treia ediţie.

Proiectul este orientat spre creşterea nivelului de informare privind riscurile asociate consumului de noi substanţe cu efect psihoactiv - produse etnobotanice, în rândul elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Tulcea. Beneficiarii unităţilor de învăţământ aplicante participă la activităţi de informare – educare – conştientizare susţinute de specialiştii centrului în colaborare cu specialiştii Compartimentul de Proximitate din cadrul Poliţiei Tulcea.

Mai citiţi şi:

Prinşi cu etnobotanice pe strada Babadag, au ajuns după gratii

Mic magazin de etnobotanice, improvizat în locuinţa unui tulcean de 24 de ani

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite