VIDEO Zeci de stupi au fost salvaţi din calea flăcărilor. Primii care au intervenit au fost jandarmii care treceau prin zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Jandarmeria Tulcea
FOTO Jandarmeria Tulcea

Jandarmii se întorceau dintr-o misiune când au observat incendiul de vegetaţie uscată. În zonă se aflau zeci de stupi de albine.

Incendiul s-a produs sâmbătă, 20 aprilie, în zona drumului care leagă localităţile Peceneaga de Turcoaia, judeţul Tulcea. La faţa locului au ajuns pompierii de la secţia ISU Măcin.

S-a intervenit cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă şi 5 subofiţeri. La faţa locului au intervenit până la sosirea autospecialei, un echipaj de jandarmi.

„Prezenţa de spirit a colegilor noştri a făcut posibilă salvarea unui număr mare de stupi de albine. Jandarmii, care se intorceau dintr-o misiune executată pe raza judeţului Tulcea au zărit flăcări care ameninţau să cuprindă un camion şi stupii de albine de lângă acesta pe drumul de piatră ce leagă comuna Peceneaga de comuna Turcoaia”, spun reprezentanţii Jandarmeriei Tulcea.

De altfel, jandarmii au fost cei care au apelat numărul de urgenţă 112 şi până la sosirea pompierilor au ajutat proprietarul să salveze albinele din flăcări asigurând zona pentru prevenirea altor situaţii de urgenţă.

Cauza probabilă producerii incendiului este foc deschis în spaţii deschise. Proprietarul stupilor a scăpat afumatoarea, iar vegetaţia uscată din jur s-a aprins, ajutată şi de vântul care sufla cu putere. Au ars 5 stupi, iar 45 au fost salvaţi.

Pe aceeaşi temă:

Carmen Dan, contrazisă de statistica ISU Tulcea. În Sfântu Gheorghe a fost înregistrat un singur incendiu, mult înainte de traficul cu cocaină

VIDEO Căprioară curioasă filmată în Parcul Naţional Munţii Măcinului. Cum s-a comportat animalul în faţa camerei

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite