UPDATE Tulcea , sub Cod Roşu. Şcolile şi drumurile din judeţ sunt închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică "COD ROŞU", valabilă în intervalul 05 februarie ora 22:00 - 06 februarie ora 08:00.

UPDATE: Pentru data de 06.02.2020, prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, se suspendă cursurile şcolare, cu excepţia unităţilor de învăţământ din municipiul Tulcea.

În urma Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, începând cu data de 05.02 ora 22:00 - până la data de 06.02 ora 08.00, drumurile naţionale şi judeţene sunt închise circulaţiei rutiere.

Pentru gestionarea eventualelor situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteo prognozate, 1 şenilată de la ISU GALAŢI a fost trimisă către ISU TULCEA şi va asigura intervenţia în raionul de competenţă a Secţiei de pompieri Măcin. 1 camion cu autofreză de la ISU Iaşi se deplasează către Tulcea, pentru asigurarea intervenţiei în raionul de competenţă al Detaşamentului de pompieri Tulcea. 1 autospecială de transport personal şi victime multiple vine în sprijin de la ISU B-IF şi va asigura intervenţia în raionul de competenţă a Detaşamentului Tulcea.

În urma Şedinţei Extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, desfăşurată miercuri, 5 februarie, prefectul judeţului, Alexandru - Cristian Iordan, a dispus instituirea serviciului de permanenţă la nivelul tuturor primăriilor de pe raza judeţului Tulcea.

„A fost dispusă măsura de a transporta un număr de 51 de persoane, ce necesită dializă, în municipiul Tulcea.
De asemenea, au fost identificate un număr de 140 de gravide aflate în trimestrul III de sarcină sau cu risc crescut care în urma acordurilor lor vor fi transportate prin intermediul ambulanţelor Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi 2 microbuze ale ISU Tulcea, transmite ISU Tulcea.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică "COD ROŞU", valabilă în intervalul 05 februarie ora 22:00 - 06 februarie ora 08:00. Avertizarea cuprinde mai multe judeţe, printre care şi Tulcea. În acest interval se pot manifesta intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85 - 90 km/h, viscol, vizibilitate redusă semnificativ.

Structurile M.A.I., împreună cu echipajele Serviciului de Ambulanţă şi ale Poliţiei Locale vor desfăşura patrule pentru identificarea persoanelor fără adăpost, care pot fi cazate în cadrul Centrului Social de Urgenţă Phoenix. „Întrucât din pricina vântului puternic, nu va exista posibilitatea traversării Dunării,  către localităţile din Deltă cu bacul, 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă, modul de descarcerare şi prim ajutor va fi dislocată către Ceatalchioi, pentru gestionarea potenţialelor situaţii de urgenţă”, mai spun salvatorii.

„Având în vedere avertizarea de COD ROŞU de vreme rea, vă recomandăm ca pe timpul manifestării fenomenelor să vă adăpostiţi în locuinţe sau alte spaţii care vă asigură protecţia şi să evitaţi deplasările.
Pentru protecţia dumneavoastră şi a celor dragi, urmăriţi recomandările transmise de autorităţi şi respectaţi indicaţiile acestora. Menţionăm că pe pagina oficială de Facebook a ISU Tulcea vom publica situaţia drumurilor închise, dacă în urma manifestării fenomenelor meteorologice prognozate se va impune acest lucru”, se arată într-un comunicat al ISU.

Începând cu ora 18:00, Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonarea a Intervenţiei se va întruni la sediul ISU Tulcea.

Pe aceeaşi temă:

Paradisul din rezervaţia Delta Dunării unde trăieşte pelicanul creţ, o specie periclitată la nivel mondial. Agenţii ecologi au mărit zona de cuibărit

VIDEO Locuri de cutreierat în Dobrogea. Ce găseşti în Vârful Secaru, cel mai înalt punct din Podişul Babadag
 

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite