În numele Tatălui, Fiului şi sfântului Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parohia Buna Vestire, Parohia Caraorman, dar şi preoţi tulceni socializează on line cu credincioşii. Dacă la nivel naţional spovedaniile on line şi slujbele transmise live pe internet nu mai sunt de mult o noutate, în judeţul Tulcea preoţii şi parohiile încep să se profileze pe Facebook, probabil după principiul „Dacă nu eşti pe Facebook, nu exişti“ .

Departe de imaginea preotului bătrân, cu barbă lungă şi multe prejudecăţi, părintele Ionel Strat este cel care a creat pagina de Facebook a Parohiei Buna Vestire din Tulcea, Biserica Grecească, după cum o cunosc mai bine tulcenii. La doar 34 de ani părintele Bogdan Micu manevrează cu mare uşurinţă calculatorul, după ce în urmă cu câteva minute oficiase slujba de dimineaţă.  Spune că modul de relaţionare între oameni a cunoscut o permanenta evoluţie, de –a lungul timpului, pornind cu scrisori, telegraful iar în zilele noastre cu internetul.
„Când am făcut pagina m-am consultat cu părinţii slujitori, şi am ţinut cont de faptul că biserica noastră este frecventată de mulţi tineri, o biserica cu cinci preoţi dintre care patru foarte tineri. Semnalele au venit chiar din rândul tinerilor, am vorbit cu tineri care spuneau că plecă şi vor să ştie când este sărbătoare la biserică, hram, să fie într-o oarecare legătură“ spune preotul Micu.

image

Click pe poze pentru fotogalerie

„Eu nu am cont, soţia are, sincer pentru mine internetul este o anexă, caut informaţii profesionale, pe siturile de profil, patriahia.ro şi altele. Nu stăm tot timpul pe pagină, am făcut-o şi cam atât“.


Împotriva spovedaniei pe net

„În nici un caz comunicarea prin internet nu substituie relaţia directă dintre Biserică şi credincioşi, este doar o metodă de informare despre evenimentele religioase. Niciodată nu ne-am propus să transmitem slujba pe internet, în nici un caz spovedania nu poate fi făcută altfel decât în faţa sfântului altar, aceasta fiind o taină între preot şi credincios, potrivit învăţăturilor“ precizează preotul.
Află din Adevărul de azi pe ce site-uri navighează Episcopul Tulcei, Visarion!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite