GALERIE FOTO Peştele de mare a avut... mare succes la turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poftiţi la storceagul de Sulina!
Poftiţi la storceagul de Sulina!

Restaurantele din Sulina au dat lovitura în acest sezon, fiind luate cu asalt de turişti. Patronii spun că vizitatorii, cunoscători, au preferat peştele de mare, în special anumite specii care au reapărut după mulţi ani în talienele amplasate pe Marea Negră.

După mulţi ani în care la mare cinste pe mesele restaurantelor şi pensiunilor din Delta Dunării au stat produsele tradiţionale din peşte de apă dulce- ciorba de peşte, saramura de crap, plachia sau ştiuca umplută, sezonul trecut a fost cerere mare de peşte de Marea Neagră.
„Odată cu reluarea pescuitului la Mare, am redescoperit specii pe care nu le văzusem de ani de zile. Astfel am putut include în meniu specii deosebite precum barbun şi zargan, care au avut mare succes la turişti“ spune patronul unui restaurant din Sulina, Amorel Vătămanescu.

Click pe poze pentru fotogalerie!

Nu doar speciile rare au avut succes la turişti ci şi cele mai ieftine, precum stavrida şi hamsia.
„În general tinerii aleg stavridă şi hamsie, turiştii cu buget mai redus, dar şi cei care sunt băutori de bere, se pliază “ spune şi Aurel Băjenaru, patronul unei pensiuni din Sulina.
La capitolul produse de mare, dar de data aceasta provenite pe filiera acvaculturii, după interzicerea pescuitului la sturion, marele succes al Sulinei rămâne incontestabil, storceagul, o ciorbă de sturion tradiţională, care se găteşte cu zer de oaie, reţeta completă fiind ţinută secretă.

Poftiţi la calcan!
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite