Epava unei drone ucrainene a fost descoperită între Sulina şi Sfântu Gheorghe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plaja Sfantu Gheorghe

Miercuri, 11 mai, Forţele Navale Române au fost sesizate cu privire la existenţa unei epave aeriene (dronă) care plutea în derivă în apele teritoriale ale României, într-o zonă situată între Sulina şi Sfântu Gheorghe, la aproximativ două mile marine de ţărm.

Epava dronei a fost recuperată de o navă a Forţelor Navale, fiind preluată ulterior de Forţele Aeriene Române pentru derularea procedurilor legale de identificare a epavei şi cercetarea împrejurărilor în care aceasta a ajuns în apele teritoriale ale României.

Din primele date a rezultat că epava, care poartă însemnele Forţelor Navale ale Ucrainei, nu avea armament şi muniţie la bord.

Din coroborarea datelor de trafic aerian din regiunea Mării Negre, aparatul de zbor s-a prăbuşit în spaţiul aerian ucrainean, cel mai probabil în cursul acţiunilor desfăşurate în perioada 7-8 mai. Epava a fost ulterior purtată de curenţi către apele teritoriale ale României, unde a fost reperată în data de 11 mai.

La acest moment, sunt desfăşurate procedurile legale de notificare a autorităţilor ucrainene cu privire la această situaţie, conform MApN.

Vă recomandăm şi: 

„Parastasul Piraţilor Nepomeniţi“, în cosmopolitul oraş Sulina. „Să cântăm să se audă până în Insula Şerpilor!“ VIDEO

Ucraineni implicaţi într-un accident rutier în Tulcea. A intervenit şi elicopterul SMURD

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite