Doi medici bucureşteni vor fi detaşaţi la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Tudor Năstăsescu, director Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea Sursa CJT
Dr. Tudor Năstăsescu, director Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea Sursa CJT

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, dr. Tudor Năstăsescu, a anunţat miercuri, 29 mai 2019, că s-a reuşit deblocarea situaţiei Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul spitalului, prin detaşarea a doi medici din Bucureşti.

Începând cu data de 3 iunie vor veni prin detaşare, pe o perioadă de o lună, doi medici din Bucureşti în specialitatea Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea. 

Cei doi medici vor susţine desfăşurarea activităţii pe secţie, precum şi a gărzilor din spital. Medicii vor beneficia, printre altele, de un spor de 85%, prime lunare oferite de Consiliul Judeţean Tulcea şi cazare. 

„Să sperăm că toate aceste demersuri se vor finaliza prin angajrea pe termen lung a unor medici care să lucreze şi care să locuiască aici, în Tulcea. 

În ultima perioadă ne-am confruntat, pe fondul unei lipse de medici anestezişti resimţită la nivel naţional, cu o criză de medici la această secţie, unde ne-au rămas doar doi medici de anestezie şi terapie intensivă. 

Aceştia au efectuat gărzi până la epuizare şi care în cele din urmă şi-au depus demisiile“, a declarat managerul Tudor Năstăsescu.

La sfârşitul săptămânii trecute, Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, a declarat că a găsit înţelegere la nivelul prim-ministrului Viorica Dăncilă şi al ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, pentru găsirea unei soluţii de urgenţă. „Toată lumea a înţeles că situaţia este dramatică şi am încredere, discutând la cel mai înalt nivel, că se va găsi o soluţie. Nu cerem medici stabili, cerem o detaşare pe o anumită perioadă, după care vom reuşi să completăm necesarul cu medici stabili“, a afirmat preşedintele Horia Teodorescu.

„Prin intervenţia foarte hotărâtă şi promptă a preşedintelui Consiliului Judeţean Tulcea, domnul Horia Teodorescu şi prin deschiderea pe care a avut-o la nivelul Ministerului Sănătăţii, la doamna ministru Sorina Pintea, precum şi în urma demersurilor domnului ministru Eugen Teodorovici, situaţia s-a deblocat. Vreau să le mulţumesc pentru acest ajutor, fără de care situaţia nu avea cum să se deblocheze urgent şi putea deveni de la gravă la foarte gravă“, a mai spus managerul Tudor Năstăsescu. 

Pe aceeaşi temă: 

Criză de medici la secţia ATI a Spitalului Judeţean Tulcea. Ce beneficii îi aşteaptă pe doritori

Fata care a suferit arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, plimbată 40 de ore între spitalele din România, a murit într-un spital din Belgia

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite