Caravana medicinei tradiţionale chineze, o premieră pentru România: două sute de tulceni vor beneficia de tratament gratuit

0
0
Cadrele medicale din Tulcea s-au specializat în China FOTO CJ Tulcea
Cadrele medicale din Tulcea s-au specializat în China FOTO CJ Tulcea

Doi medici de la spitalul din Suzhou, alături de cadrele medicale din Tulcea care s-au specializat în China  vor oferi tratamente gratuite tulcenilor cu venituri scăzute. Este vorba despre o campanie derulată de Consiliului Judeţean Tulcea şi Medical Center, în colaborare cu Spitalul din Suzhou.

În această toamnă medicii chinezi vor ajunge la Tulcea şi vor oferi tratamente specifice (acupunctură, masaj terapeutic, presupunctură, etc), împreună cu medicii tulceni care au participat la o sesiune de specializare în China. Tratamentele vor fi oferite în cadrul noului centru medical care se va deschide pe data de 26 septembrie 2013 pe strada Mahmudiei din municipiu.

„Vor beneficia de aceste tratamente persoane cu diferite afecţiuni de pe raza municipiului Tulcea. Întrucât este vorba despre tratamente care durează 5-7 zile, ne-am gândit că este mai accesibil pentru cei din municipiu să ajungă în fiecare zi la cabinet. În compensaţie, pentru pacienţii din judeţ, vom oferi consultaţii oftalmologice gratuite şi 1.000 de perechi de ochelari, tot gratuit, în cadrul unei campanii umanitare“, a explicat dr. Emilia Stamate, preşedintele Colegiului Medicilor din Tulcea, cea care se ocupă de această „caravană“ a medicinei tradiţionale chinezeşti în Tulcea.

Selecţia va fi realizată de medicii de familie, care vor alege patru pacienţi pentru acupuncură şi patru pentru masaj terapeutic şi alte tipuri de tratament alternativ. În total, aproximativ 200 de persoane vor beneficia de această campanie.

„Suntem singurul judeţ din ţară care beneficiază, la momentul de faţă, de tratamentele tradiţionale chinezeşti, cu sprijinul medicilor din spitalul Suzhou, o unitate sanitară cu o tradiţie de peste o sută de ani în acest domeniu. Vreau să precizez că, în total, sunt zece state care au colaborări cu acest spital de înaltă calitate în medicina alternativă“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Mai citiţi şi:

Medicii tulceni povestesc despre tehnicile medicinei alternative, învăţate în spitalul din Suzhou

GALERIE FOTO Cadrele medicale din Tulcea, în vizită în China

Tulcea


Ultimele știri
Cele mai citite