Anchetă socială la familia Dima: copilul era conştient că tatăl lui nu a vrut niciodată să îl arunce de pe bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A urcat pe blocul în care locuieşte cu chirie FOTO Adevărul
A urcat pe blocul în care locuieşte cu chirie FOTO Adevărul

Vroia numai să atragă atenţia. Acesta este răspunsul dat de Victor Dima (41 de ani), bărbatul care a urcat pe blocul în care locuia în semn de protest faţă de decizia conducerii Societăţii de Servicii Publice de a îl da afară.

După cum spune Dumitra Bădulescu, din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), trei asistenţi sociali au ajuns vineri în apartamentul în care locuieşte Victor Dima, bărbatul care a urcat la finalul săptămânii trecute pe bloc şi ameniţa că sare.

După cum au zis cei din familie, bărbatul nu a avut niciodată intenţia de a îi face rău copilului, ci doar vroia să atragă atenţia asupra faptului că are probleme sociale. Nici copilul nu a crezut vreo clipă că tatăl său îl va arunca de pe bloc.

„La momentul de faţă noi am realizat deja raportul în urma anchetei sociale de vineri şi urmează să monitorizăm starea psiho-socială a băiatului. Acesta este elev în clasa a doua la şcoala patru şi are rezultate bune la învăţătură“, spune Dumitra Bădulescu.

Victor Dima are şase copii cu vârste cuprinse între 4 şi 16 ani, toţi proveniţi dintr-o relaţie de concubinaj. Mama copiilor este casnică şi are grijă de cei şase. Din câte spun cei care au ajuns în apartamentul de pe strada Labirintului, în casă este curat şi locuinţa este mobilală cu strictul necesar.

Familia lui Victor Dima se confruntă cu probleme sociale, cu lipsuri materiale şi ar dori sprijin în alimente şi haine pentru copii. DGASPC-ul a sesizat Primăria Municipiului Tulcea (Direcţia de Asistenţă şi Protecţia Socială) în acest caz.

La momentul de faţă, spun reprezentanţii sistemului de asistenţă socială din Tulcea, nu se impune luarea unei măsuri în regim de urgenţă pentru cei şase copii ai lui Dima.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite